MACARON WORKSHOP

Következő alkalmak:

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS​

A hírlevelünkre való feliratkozáshoz kattints ide!

workshop redszeresség

Havonta 1-2 alkalommal.

A workshop vezetője, oktatója

Varga Kata, a Maróti Kiskert tulajdonosa

A workshop ára

18.000 Ft
(16.500 Ft március 25-ig)
Előleg a regisztrációhoz: 5000 Ft

Macaron egyben elegáns, de számomra egy kicsit hippis süti is. Hippis a színek miatt – elegáns a külseje számomra. Nagyon érdekes süti, hiszen aki kicsit figyeli a gasztronómiai trendeket az tudja az édes ízek mellett leginkább a csúcsgasztronómia „játszik” a sós ízesített változatokkal. Na most az süti vagy sem? 

Figyelem! Április 06-án a délutáni workshopra 10 év feletti gyermekkel együtt is lehetséges a részvétel. Ennek részletei itt! 

FONTOS! A 2024 május 12-i macaron workshop teljes bevételét a KOMPÁNIA Alapítványnak ajánljuk fel. Az Alapítvány fő célja, hogy segítse azokat a 10-24 éves korú gyermekeket, akik hátrányos szociális körülmények között élnek, és könnyen elveszhetnének az életben. Csepelen Kompánia Tanoda néven tanodát és Kompánia Alter néven közösségi teret működtetnek, ahol szakemberek segítenek a gyerekeknek egyedi igényeiknek megfelelően tanulni és fejlődni. Fejlesztő foglalkozásaik hozzájárulnak ahhoz, hogy ezek a fiatalok megfelelő értékrenddel és tudással lépjenek tovább az életükben. Segítségeteket és támogatásotokat nagyra értékeljük!

A KOMPÁNIA ALAPÍTVÁNYRÓL többet itt találtok! 

Egy biztos, azt mindig megállapíthatjuk ez az a finomság, amely nem véletlen, hogy csak ilyen pici. Cukortartalma miatt nem az a fajta édesség, melyből sokat meg tudunk enni. Amikor először találkoztam vele, nem is értettem: miért szerethető ennyire ez a „habcsókszerű” amikor ez csak egy falat? Ha kóstoltad – megérted: igazi ízbomba, ha JÓL VAN ELKÉSZÍTVE! Egy különleges élmény- melyet jó különös alkalmakra tartogatni! 

Miért éppen FRANCIAORSZÁG az „őshazája”? Ez csak az én véleményem: számomra tükrözi a francia emberek ételfogyasztási szokását:  ha valamit esznek az legyen különleges, de csak egy falat, hogy meg ne ártson! Na nekem ezt még tanulnom kell, de mindig elvarázsol a MACARON esztétikai látványa. 

FONTOS! Ez a worskhop felnőtt program. Gyerek 14 év felett vehet részt a programon önálló résztvevőként. Időszakosan megrendezésre kerül szülő-gyermek macaron sütés, kisebb gyermekkel érdemes ezen a programon részt venni. Részletek itt! 

Mi történik a worskhopon: 
1., Bemutatkozás – Kata is mesél, hogyan került az ő életébe a MACARON – hiszen ő eredendően francia tanár 🙂 
2., A receptúrák ismertetése, értelmezése az általunk adott recept alapján, Kata „tolmácsolásában”. 
3., Lépésről-lépésre a macaron kalapok elkészítése: kikeverés, színezés, formázása – ha akarod GYÜMÖLCS formára, pihentetés ( mikor látod, hogy sütésre kész) 
4., Közösen egy töltelék elkészítése 
6., Sütés 
7., A design festése 
8., Az elkészült és a Kata által készen hozott házi készítésü töltelékekkel a MACARONOK töltése és „dobozolása” 

Macaronokkal teli dobozzal indulsz haza! FONTOS! Hozz magaddal 2 darab 1 l-es műanyag dobozt és vidd haza kérünk abba. Gondoljunk a környezetünkre!  

Workshop vezetője:  Varga Kata a Maróti Kiskert tulajdonosa. 

Kata macaron tanulmányát: 
„A table de L, Lorette Glasson” főzőiskolájában végezte. Lorette blogja: http://alatabledel.canalblog.com/.