MACARON WORKSHOP
Következő alkalmak:
-
IDŐPONT:
Figyelem! JÓTÉKONYSÁGI MACARON WS, ugyanolyan alkalom mint a többi! 2024.május 12. vasárnap 10.00-13.00
- HELYSZÍN: SANKO Villeroy&Boch márkabolt és főzőiskola; 1133 Budapest, Váci út 112
-
IDŐPONT: 2024.május 12. vasárnap 14.00-17.00
- HELYSZÍN: SANKO Villeroy&Boch márkabolt és főzőiskola; 1133 Budapest, Váci út 112
-
IDŐPONT: 2024.május 25. szombat 11.00-14.00
- HELYSZÍN: SANKO Villeroy&Boch márkabolt és főzőiskola; 1133 Budapest, Váci út 112
HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS
A hírlevelünkre való feliratkozáshoz kattints ide!
workshop redszeresség
Havonta 1-2 alkalommal.
A workshop vezetője, oktatója
Varga Kata, a Maróti Kiskert tulajdonosa
Információ, érdeklődés
magnoliakmuhelye@gmail.com Jávor Hajnalka
A workshop ára
18.000 Ft
(16.500 Ft március 25-ig)
Előleg a regisztrációhoz: 5000 Ft
Macaron egyben elegáns, de számomra egy kicsit hippis süti is. Hippis a színek miatt – elegáns a külseje számomra. Nagyon érdekes süti, hiszen aki kicsit figyeli a gasztronómiai trendeket az tudja az édes ízek mellett leginkább a csúcsgasztronómia „játszik” a sós ízesített változatokkal. Na most az süti vagy sem?
Figyelem! Április 06-án a délutáni workshopra 10 év feletti gyermekkel együtt is lehetséges a részvétel. Ennek részletei itt!
FONTOS! A 2024 május 12-i macaron workshop teljes bevételét a KOMPÁNIA Alapítványnak ajánljuk fel. Az Alapítvány fő célja, hogy segítse azokat a 10-24 éves korú gyermekeket, akik hátrányos szociális körülmények között élnek, és könnyen elveszhetnének az életben. Csepelen Kompánia Tanoda néven tanodát és Kompánia Alter néven közösségi teret működtetnek, ahol szakemberek segítenek a gyerekeknek egyedi igényeiknek megfelelően tanulni és fejlődni. Fejlesztő foglalkozásaik hozzájárulnak ahhoz, hogy ezek a fiatalok megfelelő értékrenddel és tudással lépjenek tovább az életükben. Segítségeteket és támogatásotokat nagyra értékeljük!
A KOMPÁNIA ALAPÍTVÁNYRÓL többet itt találtok!
Egy biztos, azt mindig megállapíthatjuk ez az a finomság, amely nem véletlen, hogy csak ilyen pici. Cukortartalma miatt nem az a fajta édesség, melyből sokat meg tudunk enni. Amikor először találkoztam vele, nem is értettem: miért szerethető ennyire ez a „habcsókszerű” amikor ez csak egy falat? Ha kóstoltad – megérted: igazi ízbomba, ha JÓL VAN ELKÉSZÍTVE! Egy különleges élmény- melyet jó különös alkalmakra tartogatni!
Miért éppen FRANCIAORSZÁG az „őshazája”? Ez csak az én véleményem: számomra tükrözi a francia emberek ételfogyasztási szokását: ha valamit esznek az legyen különleges, de csak egy falat, hogy meg ne ártson! Na nekem ezt még tanulnom kell, de mindig elvarázsol a MACARON esztétikai látványa.
FONTOS! Ez a worskhop felnőtt program. Gyerek 14 év felett vehet részt a programon önálló résztvevőként. Időszakosan megrendezésre kerül szülő-gyermek macaron sütés, kisebb gyermekkel érdemes ezen a programon részt venni. Részletek itt!
Mi történik a worskhopon:
1., Bemutatkozás – Kata is mesél, hogyan került az ő életébe a MACARON – hiszen ő eredendően francia tanár 🙂
2., A receptúrák ismertetése, értelmezése az általunk adott recept alapján, Kata „tolmácsolásában”.
3., Lépésről-lépésre a macaron kalapok elkészítése: kikeverés, színezés, formázása – ha akarod GYÜMÖLCS formára, pihentetés ( mikor látod, hogy sütésre kész)
4., Közösen egy töltelék elkészítése
6., Sütés
7., A design festése
8., Az elkészült és a Kata által készen hozott házi készítésü töltelékekkel a MACARONOK töltése és „dobozolása”
Macaronokkal teli dobozzal indulsz haza! FONTOS! Hozz magaddal 2 darab 1 l-es műanyag dobozt és vidd haza kérünk abba. Gondoljunk a környezetünkre!
Workshop vezetője: Varga Kata a Maróti Kiskert tulajdonosa.
Kata macaron tanulmányát:
„A table de L, Lorette Glasson” főzőiskolájában végezte. Lorette blogja: http://alatabledel.canalblog.com/.