Kovászolt pizza és focaccia workshop

Kovásszal készült pizza és focaccia

Következő alkalmak:

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS​

A hírlevelünkre való feliratkozáshoz kattints ide!

A workshop vezetője, oktatója

Ocskó Mhály A Facbook Maison Baguettelle Gastronomy & Baking News oldal tulajdonosa. Gasztromániás házi pék.

A workshop ára

18.500 HUF
Előleg a regisztrációhoz: 5000 HUF

Kovász szerelmeseinek egy igazi ropogósra sült olasz tészta

Pizzát készíteni KOVÁSSZAL nem „nagy cucc”. Vagy mégis? A kelesztés, a sütés és az alapos „megmunkálása” a tésztának kulcsfontosságú ahhoz, hogy élmény legyen elfogyasztani ezt a tradicionális olasz ízbombát.  

 A workshop célja: egy tökéletes tészta elkészítése, melyből otthon pizzát vagy focacciát süthetsz szeretteidnek! 
 Tanuld meg velünk és arasd le a siker babérjait! 

A workshop tervezett menete a következő: 
1., PIZZA tészta összeállítása KOVÁSSZAL. 
2., Pihentetés 1.: Misi által hozott tésztából közösen egy pizza és egy focaccia elkészítése közen, isteni olasz szósszal, friss fűszerekkel, fokhagymával, illatos oliva olajjal, mozzarellával és parmezánnal. 
A tészta optimális sütését is megtanulják a résztvevők a kész tésztán.   
3., A TÉSZTA átdolgozása, hajtogatása és gyúrása a workshop teljes időtartama alatt többször történik meg. 
4., Pihentetések további témái: lisztek, kovász elkészítése, lehetséges felhasználási módjai a tésztának. 
6., A kisült PIZZA / FOCACCIA közös elfogyasztása. 

Tervezett létszám: 10 fő. Minden résztvevő saját tésztát készít, melyet hazavisz és a kelesztési idő után tetszőleges feltétekkel otthon kisüthető.  

 A főzőest kiegészítő információi
1., Receptek: előre kiküldésre kerül a résztvevők számára.
2., Alapanyagok: felkészítve várják a résztvevőket. Bevásárló listát/tippeket mellékelünk a receptek mellé.
3., Hazaszállítás: kérjük a résztvevőket, hogy hozzatok magatokkal egy nagyobb műanyag dobozt a tésztának és egy kisebb üveget a hazavitelre szánt kovász számára.