croissant WORKSHOP
Következő alkalmak:
-
IDŐPONT: 2024.április 19. péntek 18.00-21.00 óra
- HELYSZÍN: Magnóliák műhelye_SANKO Villeroy&Boch márkabolt és főzőiskola; 1133 Budapest, Váci út 112
-
IDŐPONT: 2024.április 13. szombat 10.00-13.00
- HELYSZÍN: Magnóliák Műhelye_SANKO Villeroy&Boch márkabolt és főzőiskola; 1133 Budapest, Váci út 112
HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS
A hírlevelünkre való feliratkozáshoz kattints ide!
workshop rendszeresség
6 hetente 1 alkalommal.
A workshop vezetője, oktatója
Szabó Orsi SÉF
Információ, érdeklődés
magnoliakmuhelye@gmail.com Jávor Hajnalka
Reggelizni és reggelizni járni ma már TRENDI. A városaink teli vannak mennyei REGGELIZŐKKEL. Milyennek képzelnétek el egy hétvégi, amolyan „ráérős” reggelit? Omlett, CROQUE Madame szendvics, narancslé, és elmaradhatatlan CROISSANT. Miért is választjuk a croissant a workshop témájának? Vajas leveles tésztából készül, amely elkészítése otthon egy „macerásnak” gondolt dolog. Hihetetlen azonban mennyiféle módon lehet ízesíteni és mennyivel finomabb, ha TE készíted él!
Ezen a workshopon egy élesztős leveles alaptésztát készíthetsz el Orsi segítségével, amelyből édes vagy sós változatot kreálhatsz a jövőben, hiszen határ a csillagos ég! 🙂 Miben lesz más ez mint az „ipari”?
A jó croissant ismérve a a roppanós, fényes külső és foszlós puha belső. Hisszük, hogy gondoskodással és odafigyeléssel TE tudod megalkotni a TÖKÉLETES croissant! Ehhez segít hozzá a workshop!
Mi történik a worskhopon:
1., Bemutatkozás
2., A receptúra ismertetése, értelmezése az általunk adott recept alapján, Orsi „tolmácsolásában”.
3., Lépésről-lépésre a leveles tészta elkészítése.
4., Pihentetési időben KENYÉRPUDING elkészítése
5., Orsi előre elkészít mindenki számára egy-egy adag tésztát, így a formázást és a töltelék hozzáadását elsajátíthatod, amíg sütésre elkészíted saját mandulás CROISSANT-odat.
6., Sütés.
7., Közös kóstolás.
Hazavitelre kerül egy adag tészta, amelyből a megfelelő pihentetési idő után otthon elkészítheted saját croissant-jaidat reggelire.