KOVÁSZOLT KENYÉR WORKSHOP
Következő alkalmak:
- IDŐPONT: 2024.május 11 szombat 14.00-17.00
- HELYSZÍN: SANKO Villeroy & Boch Főzőiskola | 1133 Budapest, Váci út 112.
- IDŐPONT: 2024.június 08.. szombat 14.00-17.00
- HELYSZÍN: SANKO Villeroy & Boch Főzőiskola | 1133 Budapest, Váci út 112.
- IDŐPONT: 2024.július 09. kedd 18.00-21.00
- HELYSZÍN: SANKO Villeroy & Boch Főzőiskola | 1133 Budapest, Váci út 112.
HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS
A hírlevelünkre való feliratkozáshoz kattints ide!
Workshop létszáma
Minimum: 8 fő maximum 12 fő.
A workshop vezetője, oktatója
Ocskó Mihály
hobbi pék , gasztrofotós
Információ, érdeklődés
magnoliakmuhelye@gmail.com Jávor Hajnalka
Hihetetlen reneszánsza van házi kenyér készítésnek. Ennek a tevékenységnek sorolni sem tudom mennyi pozitív hozadéka van. Visszamegyünk a gyökereinkhez! Tudást, időt és alázatot igénylő tevékenység. Tudást: mert meg kell érteni KI ebben a tésztában a kovász és mit csinál. Időt: mert attól lesz a kenyér kiváló, ha sok törődést kap a készítőjétől – hajtogatás, formázás, stb. stb..Alázatot: hiszen sok türelem kell ahhoz, hogy egyénenként eljussunk a saját TÖKÉLETES kenyerünkig.
ÁTALAKUL a workshopunk, szeretnénk hobbi pékeket meghívni, hiszen sokféle irányzat van és mindenki másképpen készíti el a kenyerét!
Ocskó Mihály hobbi pékről többet itt találsz: https://www.facebook.com/maisonbaguettelle. Gasztro-fotózás is nagyon fontos Misi életében: GROUPAMA gasztronómiai fotó pályázat 3. hely (részletek itt), Fény utcai piac gasztronómiai fotó pályázat 2019 1.hely. Misivel egy csapatépítőn találkoztunk a Villeroy Konyhában és azóta követjük egymás útját, járt Nálunk Olivér workshopján korábban.
Témák, melyet érintünk a workshop során:
1., Kovász készítés alapja, stádiumai, hibái.
2., Francia parasztkenyér elkészítése egyénileg Misi közreműködésével.
3., Kenyér elkészítési fázisainak közös gyakorlása.
4., Kész kenyértésztán a bevágás és a sütés előkészítésének elsajátítása.
5., Receptértelmezés, alapfogalmak – azért, hogy különböző FB csoportokban ÉRTSD meg az egyes recepteket.
6., Lisztelmélet ( beszerzési forrásokkal)
Cél: a kovászolt kenyér elkészítésének teljes folyamatának megismerése közérthetően, alapszinten.
Hazavitelre kerül mindenki számára szakajtóban egy fehérkenyér, melyet kelesztés után otthon kisütésre kerül.
FONTOS! Kérjük hozzatok magatokkal: 1 vízben kiöblített konyharuhát, 1 kis üveget/ vagy műanyag dobozt az elvitelre kerülő kovásznak és egy szatyrot, melyben mindezt haza tudjátok vinni.
Figyelem! Mielőtt döntenél a részvételt illetően, olvasd el COVID előírásunkat itt!