Szülő és gyerek közös macaron workshop
Következő alkalmak:
-
IDŐPONT: 2024.május 12.vasárnap 14.00-17.00
- HELYSZÍN: Magnóliák Műhelye _SANKO Villeroy&Boch márkabolt és főzőiskola; 1133 Budapest, Váci út 112
HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS
A hírlevelünkre való feliratkozáshoz kattints ide!
workshop redszeresség
Havonta 1-2 alkalommal.
A workshop vezetője, oktatója
Varga Kata, a Maróti Kiskert tulajdonosa
Információ, érdeklődés
magnoliakmuhelye@gmail.com Jávor Hajnalka
A workshop ára
27.000 Ft / 1 gyerek + 1 szülő / Erre a részvételi formára 16 éves korig van lehetőség .Önnáló részvétel: 18.000 HUF /fő.
Előleg a regisztrációhoz: 10.000 Ft
Egy küülönleges workshop, ahol szülő és gyermek közösen süthetnek . A workshop időtartama 3 óra lesz, így akkor érdemes ezen a workshopon közösen részt venni, ha a gyerkőc szeret a konyhában sürögni forogni és a figyelmét le tudja kötni ez a sütős program. A gyerkőc és szülő közösen dolgoznak a tepsi macaron elkészítésén. Minimum életkor: 10 év.
Macaron egyben elegáns, de számomra egy kicsit hippis süti is. Hippis a színek miatt – elegáns a külseje számomra. Nagyon érdekes süti, hiszen aki kicsit figyeli a gasztronómiai trendeket az tudja az édes ízek mellett leginkább a csúcsgasztronómia „játszik” a sós ízesített változatokkal. Na most az süti vagy sem?
Egy biztos, azt mindig megállapíthatjuk ez az a finomság, amely nem véletlen, hogy csak ilyen pici. Cukortartalma miatt nem az a fajta édesség, melyből sokat meg tudunk enni. Amikor először találkoztam vele, nem is értettem: miért szerethető ennyire ez a „habcsókszerű” amikor ez csak egy falat? Ha kóstoltad – megérted: igazi ízbomba, ha JÓL VAN ELKÉSZÍTVE! Egy különleges élmény- melyet jó különös alkalmakra tartogatni!
Mi történik a worskhopon:
1., Bemutatkozás – Kata is mesél, hogyan került az ő életébe a MACARON – hiszen ő eredendően francia tanár 🙂
2., A receptúrák ismertetése, értelmezése az általunk adott recept alapján, Kata „tolmácsolásában”.
3., Lépésről-lépésre a macaron kalapok elkészítése: kikeverés, színezés, formázása – ha akarod GYÜMÖLCS formára, pihentetés ( mikor látod, hogy sütésre kész)
4., Közösen egy töltelék elkészítése
6., Sütés
7., A design festése
8., Az elkészült és a Kata által készen hozott házi készítésü töltelékekkel a MACARONOK töltése és „dobozolása”
Macaronokkal teli dobozzal indulsz haza! FONTOS! Hozz magaddal 2 darab 1 l-es műanyag dobozt és vidd haza kérünk abba. Gondoljunk a környezetünkre!
Workshop vezetője: Varga Kata a Maróti Kiskert tulajdonosa.
Kata macaron tanulmányát:
„A table de L, Lorette Glasson” főzőiskolájában végezte. Lorette blogja: http://alatabledel.canalblog.com/.