SUSHI készítés, mert egyszerű, gazdaságos és egészséges
Következő alkalmak:
-
IDŐPONT:
2023.november 7.kedd 18.00-21.00 - HELYSZÍN: VILBO konyhastúdió - Villeroy Konyha, 1133 Budapest, Váci út 112. utcai bejárat
HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS
A hírlevelünkre való feliratkozáshoz kattints ide!
workshop rendszeresség:
Havonta
A workshop vezetője, oktatója
Ocskó Mhály A Facbook Maison Baguettelle Gastronomy & Baking News oldal tulajdonosa. Gasztromániás, házi pék és mindentfőző
Információ, érdeklődés
magnoliakmuhelye@gmail.com Jávor Hajnalka
A workshop ára
17.500 Ft
Előleg a regisztrációhoz: 5000 Ft
"A tökéletes harmónia és az ízek művészete, minden harapás egy kis íz-expedíció."
Ezen a gasztronómiai workshopon a SUSHI alap technikát, alap recepteket fogjuk megismerni. Ezek tökéletes kiindulópontjai lehetnek, hogy hódoljunk otthon is ennek a fantasztikus távol-keleti hagyománynak, meglepjük vendégeinket és a legfontosabb, hogy egészségtudatosan étkezzünk.
Négy alappillérre épül a programunk:
SUSHI
Maki sushi – futo maki : kivül a nori (alga) lap, rizs, fekete és világos szezámmag, „belevalók” : uborka, kalifornia paprika (a sokfajta szin a fontos), lehet avokádó, omlett, füstölt lazac vagy garnéla.
Mit tanulhatsz meg: sushi rizs és annak elkészitése (átmosás, főzés), alapanyagok szeletelési technikái, (tökéletes omlett a sushihoz), összeállitás, feltekerés.
Milyen alapanyagokat használunk hozzá: sushi rizs, nori lap (1-2 / fő), fekete és világos szezámmag, „belevalók” : uborka, kalifornia paprika (a sokfajta szín a fontos). További tippek:avokádó, omlett, füstölt lazac
SUSHI gyömbér – GARI
Mit tanulsz meg: Milyen gyömbért válasszunk, hogyan szeleteljük, hogyan készitsük el házilag?
Milyen alapanyagokat használhatsz hozzá: rizsecet, só, cukor, zsenge gyömbér.
Wasabi Mayo
Mit tanulsz meg: a wasabiról sok érdekeset és a mayo elkészitesét házilag
Milyen alapanyagok használhatsz hozzá: wasabi por, méz, citrom.
Szójaszósz-mártogatós
Mit tanulsz meg: Milyen típusú szójaszószok vannak, hogyan készülnek, melyiket válasszuk sushihoz.
Milyen alapanyagokat használhatsz hozzá: KIKKOMAN vagy Shoyu szójaszósz (sötét, alacsonyabb sótartalommal).