SUSHI workshop – Japán a konyhában

SUSHI készítés, mert egyszerű, gazdaságos és egészséges

Következő alkalmak:

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS​

A hírlevelünkre való feliratkozáshoz kattints ide!

A workshop vezetője, oktatója

Ocskó Mhály A Facbook Maison Baguettelle Gastronomy & Baking News oldal tulajdonosa. Gasztromániás, házi pék és mindentfőző

A workshop ára

17.500 Ft
Előleg a regisztrációhoz: 5000 Ft

"A tökéletes harmónia és az ízek művészete, minden harapás egy kis íz-expedíció."

Ezen a gasztronómiai workshopon a SUSHI alap technikát, alap recepteket fogjuk megismerni. Ezek tökéletes kiindulópontjai lehetnek, hogy hódoljunk otthon is ennek a fantasztikus távol-keleti hagyománynak, meglepjük vendégeinket és a legfontosabb, hogy egészségtudatosan étkezzünk.

Négy alappillérre épül a programunk:

SUSHI

Maki sushi – futo maki : kivül a nori (alga) lap, rizs, fekete és világos szezámmag, „belevalók” : uborka, kalifornia paprika (a sokfajta szin a fontos), lehet avokádó, omlett, füstölt lazac vagy garnéla.

Mit tanulhatsz meg: sushi rizs és annak elkészitése (átmosás, főzés), alapanyagok szeletelési technikái, (tökéletes omlett a sushihoz), összeállitás, feltekerés.

Milyen alapanyagokat használunk hozzá: sushi rizs, nori lap (1-2 / fő), fekete és világos szezámmag, „belevalók” : uborka, kalifornia paprika (a sokfajta szín a fontos). További tippek:avokádó, omlett, füstölt lazac

SUSHI gyömbér – GARI
Mit tanulsz meg: Milyen gyömbért válasszunk, hogyan szeleteljük, hogyan készitsük el házilag?
Milyen alapanyagokat használhatsz hozzá: rizsecet, só, cukor, zsenge gyömbér.

Wasabi Mayo
Mit tanulsz meg
:  a wasabiról sok érdekeset és a mayo elkészitesét házilag
Milyen alapanyagok használhatsz hozzá:
wasabi por, méz, citrom.

Szójaszósz-mártogatós
Mit tanulsz meg:
Milyen típusú szójaszószok vannak, hogyan készülnek, melyiket válasszuk sushihoz.
Milyen alapanyagokat használhatsz hozzá
: KIKKOMAN vagy Shoyu szójaszósz (sötét, alacsonyabb sótartalommal).