VIASZBÓL EZÜSTÉKSZER - ÖTVÖS TECHNIKA MÁSKÉPPEN

Következő alkalmak:

ÖTVÖS WORSKHOP VIASZ TECHNIKÁVAL ÖNTÖTT EZÜST MEDÁL, GYŰRŰ , FÜLBEVALÓ KÉSZÍTÉS

Két alkalom: 

  • formázás
  • kész ékszer kidolgozása 

FIGYELEM! Időpont lekérésre mailon: magnoliakmuhelye@gmail.com. 

Hogyan kerül a méhviasz az ÖTVÖS technológiákba? Elmesélem… Már az ókorban dolgoztak ezzel az anyaggal hiszen a PUHA viaszból nagyon különleges organiskus formák alakíthatóak ki. Ki szeretett gyurmázni gyermekkorában? El tudod képzelni, hogy egy ilyen puha anyagból milyen különleges formák hozhatóak létre? Ami pedig a “varázslat” de valójában nem is az, hogy a kész ékszer formája ugyanilyen lesz. Hogyan? Hiszen az ezüst az nem egy könnyedén formálható nemesfém! De öntéssel ugyanez a forma amit kidolgoztál a PUHA viasszal visszaadható.Ezen technológiával készült ékszerek számomra visszaadják a természet formáit és laza, kicsit “hippy” életérzést sugallnak a számomra. De ez egyedi, nézzd meg a képeked és dönts magad! 

A másik viaszunk ezen a worskhopon a KEMÉNY viasz. Ha tetszenek a pontosabb élekkel, különleges szögekkel kialakított úgynevezett DESIGN ékszerek, melyre minden szem egy egyedi basic darabon is megáll – akkor ezt a technikát kell kipróbáld! A viaszon különböző eszközökkel például fűrésszel különleges íveket, éleket, szögeket tudsz létrehozni, melyek később visszaköszönnek az ékszeren. Mellékelt képeink válogatás mindkét technikából. A képek a PONT galériában készültek! 

Az ékszer a végső formáját a TE felületi alakításod álal nyeri el! 

Így a két alkalom teendői a következőek: 
1., A puha / kemény viasz megformázása ( 2018. május 19.) 
Közben: öntés külső helyszínen. 
2., A DESIGN ékszered végső kialakítása (2018 május 26.) 

Mi készíthető?
Fülbevaló, medál, gyűrű. 

Az ezüst mennyisége: 10 gr. 

Előzetes tervezésre a műhellyel való ismerkedésre van lehetőség melyet az ÖTVÖS műhely munkatársaival az alábbi elérhetőségen tudsz egyeztetni: 
Szilvi: +36 30 2979725
Helga: +36 20 9194446

ötvös workshop