Selyemsál festés  
bevezetés a növényi festés világába

Következő alkalmak:

van még hely!

van még hely!

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS​

A hírlevelünkre való feliratkozáshoz kattints ide!

A workshop vezetője, oktatója

Szakács Niki Textilművész

A workshop ára

14.800 Ft
Előleg a regisztrációhoz: 5000 Ft

Egyedi selyemsál készítés természetes növényi festéssel

Az ökotudatosság előtérbe kerülésével újra fontossá vált, hogy mit viselünk a bőrünkön, milyen tiszták, vagy éppen vegyszerrel telítettek a festékek, amelyekkel ruháinkat színezték. Most újra felelevenítjük a régi tudást, és a növényi színezékek különleges világával ismerkedünk meg.

Levélből, sziromból, termésből, kéregből készíthetsz organikus textilszínezéket. Ebben az izgalmakkal teli folyamatban a növények lesznek inspirálóid, pigmentjüket egy különleges technikával kivonva mintázhatod meg selyemkendődet. 

 

Olyan színeket fedezhetsz fel ezen a workshopon, amely nem egyszerűen gyönyörű vagy kellemes a szemnek, hanem valódi és nem szintetikus, valamint fenntartható módon lett előállítva. A természetes festékek egészen máshogy viselkednek kémiailag, a természet vegykonyhája mindent tökéletesen elénk tár, csak használnunk kell a rég tudást.

 

Amikor természetes festékekkel mintázol meg egy textilt, akkor a saját személyiséged lenyomatai is megjelennek a színekben, így megvalósítva, hogy olyan selyemkendőd születhessen, amit akár minden nap örömmel viselsz majd!

 

A workshopon a tiéd lehet egy kezdőcsomag is, amiben mindent megtalálsz majd, ami ahhoz szükséges, hogy otthon igazán felszabadultan folytathasd a növényekkel való felfedező-kísérletezést!

 

Mit készíthetsz el a worskhopon?  
Valódi hernyóselyem kendőt színezhetsz majd meg sok-sok festőnövénnyel, nyersanyaggal és egy különleges technikával.


Worskhop menete: 

Ismerkedés az alapanyagokkal és eszközökkel.

Organikus, illatos gyógynövényekből főzött gyógytea, jó hangulat és egy kikapcsolódásra alkalmas szombat vár rád!

Amikor kora délután távozol a workshopról, tiéd lesz mindaz az ismeretanyag, amellyel otthon is bátran nekikezdhetsz a növényi festésnek.

Hiszen megismerted a legnépszerűbb festőnövényeket és a természetes színezékek rövid kultúrtörténetét, kipróbáltad az előkészítés és színezés technikáit, és belekóstolhattál a textilkémia izgalmas világába. Tapasztalatokat szereztél a selyem és más természetes alapanyag kezelésében és használatában. És megszületetett a teljesen egyedi és megismételhetetlen, saját selyemsálad!

A workshop költsége tartalmaz

1 db 45×150 cm-es selyemsálat,hazavitelre szánt teljes kezdőcsomagot (selyemkendő, pácanyag, festőnövény), és elméleti anyag beszerzési listával.

Így a workshopon megszerzett tudással és az alapanyagokkal már bátran nekikezdhetsz otthon is a kísérletezésnek!

A workshop maximum 8 fős. Mert hisszük, hogy a színek világába való belemélyedéshez idő és tér szükséges. 

További technikákról,
mesterfogásokról és műhelytitkokról is mesél Niki, 
hiszen textiltervezőként sok éve foglalkozik már a növényi festés mesterségével. Munkáit megtalálhatjátok több budapesti designbolt kínálatában.