öreg rugós szék redesign

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS​

A hírlevelünkre való feliratkozáshoz kattints ide!

workshop redszeresség

Workshop havi rendszerességgel kerül megrendezésre októbertől áprilisig.

A workshop ára

24.800 Ft
Előleg a regisztrációhoz: 5000 ft.

KÁRPITOZÁSI ISMERETEK haladóknak ( szigorúan)

A workshopot úgy terveztük, hogy a székeket LEBONTVA ( régi kárpittól megszabadítva) hozzátok. Igény esetén van lehetőség magánóra keretében a bontásra a műhelyben, melynek az ára: 3.000 forint / óra. (Ennek időpontját Ildikóval / kárpitos egyeztetni kell, jelentkezés alapján.) 

FONTOS: a worskhopra kizárólag a képen látható, felülről szegecselt, lapos rugós széket tudjuk felújítani. Kérjük, a jelentkezéskor küld át a részünkre a TE széked fotóját ide: magnoliakmuhelye@gmail.com címre. Nagyon sokféle szék van és mindegyik fajta kárpitozási technológiája más és más!                                       Célunk, hogy a tervezett 10 órában a széked el is készüljön, ezért nagyon fontos az előírt típus.

A lebontás során kérjük, a leszedett kárpitot és a rugókat őrizd meg és hozd magaddal. ( Minden egyéb kiszedett alapanyag cserélésre kerül, így az hulladék. A KÁRPIT a szabáshoz nyújt majd segítséget.) 

Széket biztosítani nem tudunk, csak akkor jelentkezz, ha beszerzel vagy éppen van otthon egy ilyen darabod! 

Egy nagyon érdekes cikk Ildi / Kárpitos blogjáról, amely pont a worskhopon tanult technológiát mutatja be: https://jobbmintvolt.cafeblog.hu/2018/05/26/rugozzunk/ 

Workshop célja:
Ezen a worskhopon elsajátítjuk kis méretben a rugó kötözés alapjait. Utána felépítésre kerül a szék teljes belső része, majd szakszerűen le fogjuk kárpitozni. Számításaink szerint a dísszegezés már otthon végezendő el lezárásként, DE mi biztosítani fogjuk számotokra az alapanyagot! 

Ezt a kötözési módszert a KÁRPITOS iskolában fakereten szokták a diákok gyakorolni. Azonban mi sokkal izgalmasabbnak találjuk, hogy egy régi szék új design kaphat, és megmutatjuk Neked: bátran otthon is bele tudsz vágni ebbe a fajta kárpitos munkába! SIKERÉLMÉNY és TUDÁS egyben!  

Mit is tanít a workshop?

  1. Hevederezés, a megfelelő tartószerkezet kialakítása.  
  2. Rugózat szakszerű kialakítása
  3. Párnázat elkészítése  
  4. Kárpit felhelyezése