Piroska és a farkas SZEGEDI KATALIN ILLUSZTRÁCIÓS WORSKHOP

Következő alkalmak:

  • IDŐPONT: 2019.április.06. szombat - 10:00-16:00
  • HELYSZÍN: Szegedi Katalin Műterme és otthona, Göd - pontos címet a jelentkezőknek elküldjük

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS​

A hírlevelünkre való feliratkozáshoz kattints ide!

workshop redszeresség

Workshop havi rendszerességgel kerül megrendezésre októbertől áprilisig.

A workshop ára

12.500 Ft tagokgnak
15.000 Ft nem tagoknak
Előleg a regisztrációhoz: 5000 Ft

Maximum résztvevő szám: 16 fő

A fenti képen Szegedi Katalin munkája látható, mely Nemes Nagy Ágnes: Kósza varjak című könyvének egyik illusztrációja lesz. 

 

Grimm testvérek gyűjtéséből: Piroska és a farkas.  

A meséről mit is mondhatnék? Első mese sokunk életében.. Ezerszer hallotuk láttuk, mi magunk is meséltük. Nagyon “intenzív” téma az illusztráláshoz szerintem. Mit jelent ez, az én olvasatomban? Több helyszínen játszódó mese, színvilágában nagyon karakteres színeket képzelek hozzá: zöld, piros, barna. A mese össze apró részletét betéve ismerem, de szerintem mindenki. Így nagyon kíváncsian várom – hátha egyszer végig ott tudok maradni – milyen munkák fognak születni.  

 

Ez a mese sem jelent még meg hivatalos publikálásban KATA illusztrációjával, így a résztvevők számára készül majd most is inspirációs kép. Ez a worskhop megint betekintést enged abba, hogyan gondolkodik el Kata Illusztrátorként azon, hogyan dolgozzon fel egy mesét vizuálisan. 


A MESE felolvasásakor– melyet Kata szokott a résztvevők számára ráhangolódásként mesélni – kigondoljátok, melyik része a mesének az, melyhez illusztrációt fogtok készíteni. Megtervezitek és ahogy az lenni szokott: Kata segítségével, sok kacattal, papírral, festékekkel teli asztalokról elkezditek összerakni a saját ILLUSZTRÁCIÓTOKAT. Folyamatos segítséget kaptok a megvalósításhoz technikákban, anyag- és eszközhasználatban.


Technikák
Nem mennék most végig, de Kata számtalan általa használatos trükköket mutatott meg eddigi worskhopokon:leginkább különleges felületek létrehozására. Ezekből fogunk feleleveníteni olyanokat, melyeket TI résztvevők használtok ahhoz, hogy a TI Borsószem Királykiasszonyotok “színre” lépjen. Alkotásotok úgy valósuljon meg, ahogy TI szeretnétek! 

 

Az a tapasztalat, TI akik alkotni érkeztek: ismeritek már Szegedi Kata munkáinak nagyrészét. Az elkészült alkotások tükrözik a TI személyiségeteket és a hatást, melyet Kata illusztrációi gyakoroltak rátok. 

 

Szegedi Kata és Férje Ali szeretettel várja a csapatot a szokott vendégszeretettel: kis falatokkal érkezéskor és egy közös ebéddel. Hiszen jó munkához, vidám hangulathoz jól jön egy közös ebéd kikapcsolódásképpen. FONTOS! Ez a worskhop FELNŐTT résztvevők számára kerül szervezésre. Alsó korhatár: 16 év!

Workshop menete:

  1. Megérkezés – reggeli.
  2. Szegedi Kata felolvas a résztvevőknek, beszélgetés.
  3. Alkotás: Különlgeses “SzegediKatás” technikák, a könyvben található képalkotó megoldások ismertetése.
    Tervezés és alkotás: személyre szabott folyamatos “asszisztenciával” Kata által. 
  4. Egy szuper ebéd együtt!
  5. Délutáni abszolút kikapcsolódós alkotás. ( Hiszen ekkora már biztosan mindenki a saját meséjében él.) 

Mindeközben szuper zenei háttér… Ahogy már ezt megszokhattátok! 

FONTOS! 

Ha már jártál nálunk egy éven belül 2 alkalommal, akkor a TE részvételi díjad: 12.500 forint.