PARADICSOM WORSKHOP

Következő alkalmak:

PARADICSOM MÁNIA! AMI KÉSZÜL: CHUTNY, LEKVÁR, SZÓSZ ÉS ZAKUSZKA. MINDEN TÉLIRE!

Befőzésről.. Az egész úgy indult, hogy nem szeretem a konzerveket. A csapatépítő főzések során vannak azonban bizonyos alapanyagok, melyet fagyasztva nem nagyon tudok beszerezni. Már tavaly is felmerült bennem, hogy bizony milyen jó lenne, ha itt a nyári “pangásban” nekiugranánk és a téli csapatépítőkre mi magunk tennénk el néhány dolgot. Így jött, hogy paradicsom szeletekben, mártás, lé formájában számtalan alkalommal kerül beszerzésre, így jött az ötlet, hogy csapjunk bele közösen! 

Természetesen ezen a programn Ti és magatoknak otthonra készíthettek el négyféle paradicsom alapú télire is eltehető finomságot. 

Melyek lesznek ezek? 

1., Készítünk egy különleges paradicsom alapú CHUTNEY. Ismeritek? Ez egy indiából származó zöldség vagy gyümölcs alapú, pikáns fűszerezésű ( pl. chili, gyömbér stb.) finomság. Mi húsok mellé kínáljuk, de az indiai konyha híres a jobbnál jobb vegetáriánus fogásairól, így én bizony valamilyen formában grillezett vagy sütött zöldségek mellé is fogyasztottam már. Nekem ízlett.. 

2., BAZSALIKOMOS paradicsommártás tésztákhoz. Jó is az, amikor az ember egy hosszú nap után hazaér, benéz a hűtőbe – jajdenemármegintszendvics 
érzés rátör és egyszercsak beugrik: bizony a spájz-ban ott vannak szépen sorba a tészta szószok. Fontos, hogy mi kerülhet bele, mit tegyünk bele utólag. Fontos, hogy a tartósítása megfelelő legyen és bizony van még sok apróság, ami kell ahhoz, hogy tél közepén pillanatok alatt a nyári ízeket a vacsora
asztalra varázsold! Ugye megvan ez a kép? 

3., ZAKUSZKA – a neve is nagyon kis kedves. Én Erdélyben ettem először ha jól emlékszem, majd az egész családom elkezdte gyártani. Imádtam, így nálam még a tél közepét sem érte meg. Az összetevői között a pritamin paprika (nyammiiii) és a padlizsán szintén megtalálható. Az utóbbival vagyok ám néha bajba, mert a 
padlizsánkrém, a padlizsános tészta és a rakott padlizsán már megvan és akkor most mi legyen belőle? Hát itt egy tipp és megmutatja Ági ő hogyan csinálja! 

4., Paradicsom LEKVÁR. Na ez a legbizarabb worskhop téma számomra. Nade ha arra gondolnátok, hogy ez valami édes finomság, hát nem! Így nevezzük ugyan, de egy olyan pikáns lekvár állagú finomságot készítünk, melyet sajtokhoz, pecsenyékhez, hideg sültekhez kínálunk. 

Így lesz teljes a “szortimentünk”. 

Amit haza viszel: receptek és 4 üvegnyi finomság és a sok-sok tapasztalati tudás.