Ötvös Workshop

ÖTVÖS WORSKHOP

Következő alkalmak:

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS​

A hírlevelünkre való feliratkozáshoz kattints ide!

workshop redszeresség

1-2 alkalommal havi rendszerességgel.

A workshop vezetője, oktatója

Kerékgyártó Szilvia - ötvösművész

A workshop ára

25.000 Ft
Előleg a regisztrációhoz: 

5000 forint

BEVEZETÉS EGY NAGYON KÜLÖNLEGES SZAKMÁBA

Az ötvösség egy nagyon különleges szakma. Nemesfémekkel dolgozni pedig igen lélegzetellálító számomra. Egy fémdarab, amiből egyszercsak egy viselhető gyönyörű ékszer lesz! Igen, persze meg lehet vásárolni ezeket a termékeket – de egy kis ráhangolódással, inspirációval akár TE magad is elkészítheted! 

Ami még nagyon különös a helyszínünk. A PONT galéria egy kiállító tér és egyben egy műhely, szuper felszereltséggel. A worskhop résztvevői nemcsak megismerhetik egy ötvös mesterek mindennapi 
használati “tárgyait” hanem természetesen dolgozhat is vele, a program során. 

Miért különleges a Magnólia – PONT worshop? 
Sokszor éreztük, hogy egy-egy worskhop folyamán kevés idő marad az alkotásra. Kitaláltuk, hogy legyen egy ismerkedős alkalom – ami megelőzi a worskhopot. 
Illetve csak EZÜSTTEL dolgozik mindenki ( nagyon súlyban), hiszen fontos számunkra az igényesség és a minőség! 

Mi történik ekkor? 
Ismerkedés az ötvös csapat tagjaival: Szilvi és Helga. Inspirálódás és az eszközöktár feltérképezése. Ez megközelítőleg egy órát vesz igénybe igazodva a résztvevőhöz. 
Célunk, hogy mindannyian ráhangolódva vágjatok bele a worskhopba, hiszen akkor már az alkotásé a főszerep. 

Sokszor beszélgetünk róla, hogy érdemes lenne-e egy-egy worskhopra kötött témát megadni. A tapasztalataink azt mutatják, ha nem szabunk határokat és hangsúlyt fektetünk a tervezésre, akkor sokkal inkább a résztvevő elképezése, ízlése szerinti ékszer fog elkészülni. Az ötvös művészet  ( mert szerintem az!) is pontosan alkalmas az önkifejezésre. 
Nagyon fontosnak tartjuk, ha magadnak készíted az ékszert, hogy olyan EZÜST ékszer legyen, melyet minden nap szeretettel viselsz. Az külön öröm, hogy érzed benne, hogy TE alkottad meg és így örökre egy MÁSIK darab marad a számodra! 

Mit készíthetsz el a worskhopon?  
Medált, karkötőt, fülbevalót, gyűrűt. Ami még előfordult és tippként jeleznénk: saját apró emlék pl. egy kavics vagy egy kagyló befoglalható, így ha van ilyen tárgyat érdemes elhozni. 

Worskhop menete: 

1., Előzetes konzultáció a PONT Galéria ötvöseivel Szilvivel és Helgával: tervezés, ismerkedés eszközökkel és e műhellyel. Ez egy előre egyeztetett időpontban történik a worskhop előtt. 
2., Az előzetes megbeszélés alapján egy 4 órás alkotói folyamat, ahol a munkádat folyamatosan asszisztálja az ötvös team. Finom tea, jó hangulat és egy kikapcsolódásra alkalmas szombat vár rád! 
3., Amikor koradélután távozol a Galériából tiéd lesz az az ismertanyag, amely szükséges volt az ÉKSZER elkészítéséhez. Kipróbáltál sok-sok mindent, ami az ÖTVÖS kézművesek mindebbapi munkájának is a része. Dolgoztál kalapáccsal, políroztál, hajlítottál, hengereltél, forrasztottál és csiszoltál. Megismerted az EZÜST nemesfém jópár tulajdonságát, és össze is “barátkoztatok” hiszen megszületett az AMIT AKARTÁL!

A workshop költsége tartalmaz 10g-ra EZÜST nemesfém alapanyagot.  
Ez az ezüst mennyiség egy nagyobb medál, egy divatos nagy ezüst gyűrű elkészítésére is elegendő! 

Milyen innovatív ötletek kerültek bele a workshop tematikájába és miért tartjuk különlegesnek? 
Maximum 5 fős azaz kis létszámú csapattal dolgozik két ötvös irányításával. Hisszük, hogy valódi tudást átadni csak így lehetséges. 
x Minden résztvevő egyénileg rendelkezni fog munkaállomással, eszközökkel. 
x A worskhopon EZÜST ékszer készül, hogy megtapasztalhassák a résztvevők a nemesfém varázslatos tulajdonságait! 
x Az előzetes személyre szabott konzultáció – Tapasztalataink szerint egy-egy workshop lényeges “időrabló” eleme a tervezés, melyet elhagyni nem szabad (hiszen nagyon fontos), azonban a valós alkotói folyamattól veszi el az időt. Az a célunk, hogy a 4 órás szombati workshop során a résztvevők már csak a megvalósításra koncentráljanak. Így ez a GRÁTISZ alkalom lehetőséget biztosít az eszközök megismerésére, a ráhangolódásra és a tervezésre. 

Figyelem! Mielőtt döntenél a részvételt illetően, olvasd el COVID előírásunkat itt