ÖREG MACI KÉSZÍTŐ WORSKHOP

Következő alkalmak:

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS​

A hírlevelünkre való feliratkozáshoz kattints ide!

workshop redszeresség

Workshop havi rendszerességgel kerül megrendezésre októbertől áprilisig.

A workshop vezetője, oktatója

Kiss-Vörös Mónika

A workshop ára

19.000 Ft
Előleg a regisztrációhoz: 5000 Ft

TRANDICIONÁLIS MACI KÉSZÍTÉS AUTENTIKUS ANYAGOKKAL ÉS 100% KÉZMŰVES MÓDSZEREKKEL

Miért éppen MACI? Mert egyszerűen a tekintete szeretet áraszt. Szerintem ennyi .. De lehet NEKED más okból a kedvenced és ez így van jól! Egy biztos, akik eddig worskhop résztvevőink voltak mindenkinek volt emléke gyermekkorából Macikkal kapcsolatban, többen MACKÓ gyűjteménnyel rendelkeztek. Érdekes történetek rajzolódtak ki egyénenénk ki és miért vesz részt a worskhopon. Egy volt a közös: saját kis mackó készítésre nyitottság, hiszen amit TE készítesz az más, abban benne van a TE lelked is, a munkád és még sok egyéb érzés és gondolat! 

Első worskhop, ahol választhatsz mit készítenél el. Nehéz lesz, mert mindkettő nagyon kedves, de ha a technológiát elsajátítod, akkor a későbbiekben nem lesz gond a másik kis figura elkészítése önállóan.

FONTOS!!! A worskhop során kézzel fognak varrni a résztvevők. A tematika nem kíván meg kézi varrásban “előképzettséget” mert egyszerűen és gyorsan elsajátítható varrási technikát alkalmazunk

A MACI elkészítése: 100% -ban a TE kezed által készül el. 

*A macik mérete: 12 cm*

A workshop menete:

  1. Szabás
  2. Összeállítás: tűzés és VARRÁS
  3. Kifordítás és kitömés 
  4. Jointozás – azaz a végtagok rögzítése
  5. Fej tömése és rögzítése
  6. Profi és a fülek kialakítása  

A kis kedvencek alapanyaga:  Helmbold mohair Angliából. 

Egy kis érdekesség az anyagválasztásról: 
A gyár ahol készül 1905 óta gyárt speciális angóra kecske szőréből alapanyagot MACIK-hoz. Ez a kecskefajta TIBETBŐL származik 8. század óta ismert a szőréről, melyből 
szőnyeget és selymet készítettek. 

Mónival Szegedi Katánál találkoztunk worskhopon. Bécsből érkezett és hozott egy MACIT. Egy Macit, amit ő készített a leányainak. Néztem és azonnal eszembe jutott, hogy nekem is van otthon egy Macim, valami hasonló még a Mamámtól. Nem is én kaptam, hanem a leányom, csak megörököltem. De valakinek – egy régi barátnak a nyuszijára is vigyázok úgy 15 éve, egyszercsak visszaadhatom neki, ha találkozunk. Ők fontosak szerintem: életünk egy bizonyos szakaszait velünk töltötték.