ÖREG MACI KÉSZÍTŐ WORSKHOP

Következő alkalmak:

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS​

A hírlevelünkre való feliratkozáshoz kattints ide!

workshop redszeresség

Workshop havi rendszerességgel kerül megrendezésre októbertől áprilisig.

A workshop vezetője, oktatója

Kiss-Vörös Mónika

A workshop ára

19.000 Ft
Előleg a regisztrációhoz: 5000 Ft

TRANDICIONÁLIS MACI KÉSZÍTÉS AUTENTIKUS ANYAGOKKAL ÉS 100% KÉZMŰVES MÓDSZEREKKEL

Az oldalon található fotók workshop munkák. A címlapon Móni Mackói láthatóak!  

Mónival Szegedi Katánál találkoztunk worskhopon. Bécsből érkezett és hozott egy MACIT. Egy Macit, amit ő készített a leányainak. Néztem és azonnal eszembe jutott, hogy nekem is van otthon egy Macim, valami hasonló még a Mamámtól. Nem is én kaptam, hanem a leányom, csak megörököltem. De valakinek – egy régi barátnak a nyuszijára is vigyázok úgy 15 éve, egyszercsak visszaadhatom neki, ha találkozunk. Ők fontosak szerintem: életünk egy bizonyos szakaszait velünk töltötték.  

Azonnal bevillant még egy kedves Andi, aki messziről, de minden illusztrációs worskhopra eljön és ő is Macikat készít. Érdekes dolog ez!

Móni története a MACI szenvedélyéről: 
“Tudod, az első MACI az életemben nekem is a Mamámtól (Nagyi) van az ő gyerekkori macija volt,immár több mint hetven éves. Mikor gyerek voltam mindig nézegettem,játszottam vele,mert ott ült a nappalijában a széken egy kitüntetett helyen. Szagolgattam,mert olyan finom fűrészpor illata volt. Aztán mikor úgy elöregedett ,hogy az egyik üvegszeme kiesett,még kiskamaszként megkértem Mamát, hadd varrjak neki a helyére gomb szemet. Közösen választottunk a gombos dobozából gombot és megengedte,hogy én varrjam rá. Megörököltem Mackó urat. Itt ül a nappalimban MOST, kitüntetett helyen és minden nap nézi, ahogy macikat varrok vagy babát, vagy csak visszanéz rám amikor elmélyülök a kellemes emlékekben, melyek eszembe jutnak róla. Ő az aki inspirált,hogy macit varrjak a kislányaimnak .”

Miért éppen MACI? Mert egyszerűen a tekintete szeretet áraszt. Szerintem ennyi .. De lehet NEKED mást ad, de ez így van jól!

A MACI alapanyaga:
Helmbold mohair Angliából. 

Egy kis érdekesség az anyagválasztásról: 
A gyár ahol készül 1905 óta gyárt speciális angóra kecske szőréből alapanyagot MACIK-hoz. Ez a kecskefajta TIBETBŐL származik 8. század óta ismert a szőréről, melyből 
szőnyeget és selymet készítettek. 

A MACI elkészítése: 100% -ban a TE kezed által készül el.

A workshop menete:

  1. Szabás
  2. Ragasztózás 
  3. Összeállítás: tűzés és varrás
  4. Kifordítás és kitömés 
  5. Jointozás – azaz a végtagok rögzítése
  6. Fej tömése és rögzítése
  7. Profi és a fülek kialakítása