NEMZETEK TÖLTÖTT TÉSZTÁI WORSKHOP

Következő alkalmak:

ÉLET A TORTELLININ TÚL: SAMOSA, PELMENYINI, KNÉDLI ÉS HAR GROW.

Egy workshop tematikájába raktunk össze NÉGY nemzetiség töltött tésztáit. Egy nagyon tevékeny főzőest, hiszen apró részletekeig sajátítjuk el az elkészítést közösen. Sok titokra derül fény, pl. hogyan érdemes dolgozni a gyömbérrel, fűszerek – a kiapadhatatlan téma. Szlávy Ági séf, aki a világot járja és sokat kóstol autentikusan elkészítet ételeket több mint 15 éve aktív a gasztronómiában. Tarts velünk ha nyitott vagy új ízekre, szeretnéd ezt mindennapi ételsoraidba is beépíteni. 

Fontos szempont volt számunkra, hogy a FŐZŐEST folyamán különböző technológiákkal készítsük el a tésztákat, így az alábbiakat fogjuk megtanulni elkészíteni: 

  • OROSZ húsos pelmenyini ( nagyon finom mártással, de leves betéteként is ismert) 
  • INDIAI zöldséges samosa ( saláta mellé, köretnek és önmagában mentás – joghurtos mártással,stb) 
  • KINAI -har gow garnélás batyu ( de készülhet marhahússal, csirkével, zöldséggel egy finom mártással) 
  • Ráadásként – desszertnek: 
  • CSEH mini áfonyás knédli  ( a sós knédliről inkább csak beszélünk, bár az elkészítés technikája ugyanaz) 

A worskhop menete: 
Ismerkedés a séffel, bemutatkozás, receptek ismertetése 
Egyes tételek elkészítése 2 fős csapatokban – közben nagyon sok fontos információ egyes ételekről, lehetséges ételkombinációkról, alapanyagokról és 
beszerzési forrásokról. 
Közösen kóstolunk – aki nem tudja a ráeső részt a helyszínen elfogyasztani CSOMAGOLUNK! 

Tiétek a receptek és az élmények. Ezeken az estéken sok hasonló gondolkodású résztvevő szokott összejönni így az interaktivitásból adódoan igazi 
GASZTRO bulik szoktak kialakulni a Salt’n Pepper főzősuli konyhájában!