MACARON WORKSHOP SZEZONÁLISAN DESIGN

Következő alkalmak:

van még hely!

van még hely!

KAKTUSZ, FESTETT MACARON, KARÁCSONYI DESIGN - ÉVSZAK ÉS IDŐSZAK FÜGGŐ

Macaron egyben elegáns, de számomra egy kicsit hippis süti is. Hippis a színek miatt – elegáns a külseje számomra. Nagyon érdekes süti, hiszen aki kicsit figyeli a gasztronómiai trendeket az tudja az édes ízek mellett leginkább a csúcsgasztronómia “játszik” a sós ízesített változatokkal. Na most az süti vagy sem? 

Egy biztos, azt mindig megállapíthatjuk ez az a finomság, amely nem véletlen, hogy csak ilyen pici. Cukortartalma miatt nem az a fajta édesség, melyből sokat meg tudunk enni. Amikor először találkoztam vele, nem is értettem: miért szerethető ennyire ez a “habcsókszerű” amikor ez csak egy falat? Ha kóstoltad – megérted: igazi ízbomba, ha JÓL VAN ELKÉSZÍTVE! Egy különleges élmény- melyet jó különös alkalmakra tartogatni! 

Miért éppen FRANCIAORSZÁG az “őshazája”? Ez csak az én véleményem: számomra tükrözi a francia emberek ételfogyasztási szokását:  ha valamit esznek az legyen különleges, de csak egy falat, hogy meg ne ártson! Na nekem ezt még tanulnom kell, de mindig elvarázsol a MACARON esztétikai látványa. 

Mi történik a worskhopon: 
1., Bemutatkozás – Kata is mesél, hogyan került az ő életébe a MACARON – hiszen ő eredendően francia tanár 🙂 
2., A receptúrák ismertetése, értelmezése az általunk adott recept alapján, Kata “tolmácsolásában”. 
3., Lépésről-lépésre a macaron kalapok elkészítése: kikeverés, színezés, formázása – ha akarod GYÜMÖLCS formára, pihentetés ( mikor látod, hogy sütésre kész) 
4., Közösen egy töltelék elkészítése 
6., Sütés 
7., A design festése 
8., Az elkészült és a Kata által készen hozott házi készítésü töltelékekkel a MACARONOK töltése és “dobozolása” 

Macaronokkal teli dobozzal indulsz haza! 

Workshop vezetője:  Varga Kata a Juliette McAron tulajdonosa. 

Kata macaron tanulmányát: 
“A table de L, Lorette Glasson” főzőiskolájában végezte. Lorette blogja: http://alatabledel.canalblog.com/.