KOVÁSZOLT KENYÉR WORKSHOP - PÉKMŰHELY 1.1

Következő alkalmak:

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS​

A hírlevelünkre való feliratkozáshoz kattints ide!

workshop redszeresség

Workshop havi rendszerességgel kerül megrendezésre októbertől áprilisig.

A workshop ára

12.500 Ft
Előleg a regisztrációhoz: 5000 FT

Kovászolt kenyér készítés manapság egy nagyon trendi téma. Érdekes ez, azért időszakonként vissza-vissza kanyarodunk divatban, szokásokban a gyökerekhez. Sok helyen lehet elsajátítani már a kenyérsütés ezen fajtáját. 

Miben más ez a worskhop? 

Heiszler Olivér egy séf. Teljesen más szemmel áll hozzá a kenyér sütéshez, mint egy pék. A Olivér elsősorban a főzést gyakorolja, tanulja és csinálja. A sütés – mint minden séfnél- inkább egy erős hobbi, DE van egy olyan technológiai tudása, hihetetlen kreativitása, amivel a sok száz receptúrából tanultakat, közérthetően és könnyedén adja át a a workshop résztvevőinek.  

Olivér, aki Budapesten (TANTI étteremben) és egyéb nyugat-európai országok Michelin csillagos éttermeiben dolgozott helyenként vezető séfként, külföldön készített először kenyeret – kényszerből. ( Nem mesélem tovább, ezt ő szokta elmesélni a workshopon.) 
Olivér hihetetlen szakácskönyv gyűjteménnyel rendelkezik, folyamatosan képzi magát, hiszen  a fejlődés elengedhetetlen a mai gasztronómiai világban. 
Gyakran süt családjának ( pici fiának) is kenyeret, hiszen elhivatott az egészséges alapanyagok iránt és az a biztos számára, amit ő készít el!  

Elkészítésre kerül: fehér kenyér,brioche ( édes)  és BURGONYÁS kenyér. 

Cél: a kovászolt kenyérhez az alapanyagok alapos megismerése, így a tematikába a kenyér készítésen kívül az alábbi részek kerültek bele: 
1., Lisztek / különleges lisztek megismerése. Felhasználási lehetőségei, kelesztési idők. 
2., Beszerzési források 
3., Különböző kovászfajták elkészítési módja és használata. 

Olivérről a FB oldaláról: 
“Budapesten nőttem fel és lettem szakács. Karrieremet a Cyranoban kezdtem, majd olyan jeles éttermekben folytattam, mint a Costes, a Chateau Visz, az Aranyszarvas vagy a Mák bisztró. Miután kikerültem Huszár Krisztián kezei alól, egy évet töltöttem Baszkföldön, ahol Michelin-csillagos konyhákban, a Martín Berasategui-nál és az Akelarre-ban sajátítottam el a baszk regionális konyha valamint a csúcsgasztronómia rejtelmeit. Ez az időszak mély benyomást tett rám, csodálattal figyeltem, ahogy a baszkok kizárólag helyi, szezonális alapanyagokból főztek és amilyen szeretettel és tisztelettel viseltettek a vidék iránt, ami ellátta őket.
Ekkor határoztam el, hogy amennyiben egyszer saját konyhát vezethetek, ugyanezen elvek szerint igyekszem majd összeállítani fogásaimat. Amikor főzők, elsősorban az alapanyagok fő vonásait veszem figyelembe és mindent megteszek, hogy kiemeljem ezeket. Szerintem a jó étel az élet ünneplése.”

Hazavitelre kerül mindenki számára szakajtóban egy fehérkenyér, melyet kelesztés után otthon kisütésre kerül. Illetve: Olivér áltak összeállított receptúrák. 

Továbbiakban itt olvashatod Olivér bejegyzéseit kovászolt kenyér témában: 
https://www.facebook.com/chefheiszler/

FIGYELEM! Az oldalon található képek forrása pinterest.com, mivel még nem volt közös worskhopunk, így inspirációs képek!