KOVÁSZOLT KENYÉR WORKSHOP HEISZLER OLIVÉR SÉFFEL

Következő alkalmak:

Várunk szeretettel

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS​

A hírlevelünkre való feliratkozáshoz kattints ide!

workshop redszeresség

Workshop havi rendszerességgel kerül megrendezésre októbertől áprilisig.

A workshop ára

12.500 Ft
Előleg a regisztrációhoz: 5000 FT

Olivért egy nagyon kedves csapattal: Eszkuláp egyesület főzésekor ismertem meg. ( Kutya örökbefogadással foglalkoznak elsősorban tacskókkal, tacskó keverékekkel.) 
Ismertem Olivér nevét még a TANTI-ból, de úgy mostanában nem követtem. Nagyon meglepődtem, amikor a FB oldalán különböző kovászolt kenyér receptúrák posztját 
találtam. Már akkor eldöntöttem, nézzük meg, hogyan készít egy SÉF kenyeret! Meghívtam és elfogadta a felkérést! 

Elkészítésre kerül: fehér kenyér,brioche ( édes)  és BURGONYÁS kenyér. 

Cél: a kovászolt kenyérhez az alapanyagok alapos megismerése, így a tematikába a kenyér készítésen kívül az alábbi részek kerültek bele: 
1., Lisztek / különleges lisztek megismerése. Felhasználási lehetőségei, kelesztési idők. 
2., Beszerzési források 
3., Különböző kovászfajták elkészítési módja és használata. 

Olivérről a FB oldaláról: 
“Budapesten nőttem fel és lettem szakács. Karrieremet a Cyranoban kezdtem, majd olyan jeles éttermekben folytattam, mint a Costes, a Chateau Visz, az Aranyszarvas vagy a Mák bisztró. Miután kikerültem Huszár Krisztián kezei alól, egy évet töltöttem Baszkföldön, ahol Michelin-csillagos konyhákban, a Martín Berasategui-nál és az Akelarre-ban sajátítottam el a baszk regionális konyha valamint a csúcsgasztronómia rejtelmeit. Ez az időszak mély benyomást tett rám, csodálattal figyeltem, ahogy a baszkok kizárólag helyi, szezonális alapanyagokból főztek és amilyen szeretettel és tisztelettel viseltettek a vidék iránt, ami ellátta őket.
Ekkor határoztam el, hogy amennyiben egyszer saját konyhát vezethetek, ugyanezen elvek szerint igyekszem majd összeállítani fogásaimat. Amikor főzők, elsősorban az alapanyagok fő vonásait veszem figyelembe és mindent megteszek, hogy kiemeljem ezeket. Szerintem a jó étel az élet ünneplése.”


Hazavitelre kerül mindenki számára szakajtóban egy fehérkenyér, melyet kelesztés után otthon kisütésre kerül. Illetve: Olivér áltak összeállított receptúrák. 

Továbbiakban itt olvashatod Olivér bejegyzéseit kovászolt kenyér témában: 
https://www.facebook.com/chefheiszler/

FIGYELEM! Az oldalon található képek forrása pinterest.com, mivel még nem volt közös worskhopunk, így inspirációs képek!