Kovászolt Kenyér Workshop – Pékműhely 1.1

KOVÁSZOLT KENYÉR WORKSHOP - PÉKMŰHELY 1.1

Következő alkalmak:

Kovászolt kenyér készítés manapság egy nagyon trendi téma. Érdekes dolog, időről-időre visszakanyarodunk divatban, szokásokban a gyökerekhez. 

 Elkészítésre kerül: fehér kenyér/ burgonyás, brownie kovásszal. 

Workshop menete:
1., A SAJÁT / hazavitelre szánt kenyér begyúrása és közös kovász frissítés. 
2., Bemutatkozás
3., Folyamatosan a workshop teljes időtartama alatt: a kenyér átgyúrása különböző technikákkal.
4., Kész kenyértésztán a bevágás és a sütés előkészítésének elsajátítása. 
5., Kovászelmélet 
6., Lisztelmélet ( beszerzési forrásokkal) 

 Cél: a kovászolt kenyér elkészítésének teljes folyamatának megismerése közérthetően, alapszinten. 

Hazavitelre kerül mindenki számára szakajtóban egy fehérkenyér, melyet kelesztés után otthon kisütésre kerül. Illetve: Olivér áltak összeállított receptúrák, kovász. 

FONTOS! Kérjük hozzatok magatokkal: 1 vízben kiöblített konyharuhát, 1 kis üveget/ vagy műanyag dobozt az elvitelre kerülő kovásznak és egy szatyrot, melyben mindezt haza tudjátok vinni. 

Olivérről a FB oldaláról: 
“Budapesten nőttem fel és lettem szakács. Karrieremet a Cyranoban kezdtem, majd olyan jeles éttermekben folytattam, mint a Costes, a Chateau Visz, az Aranyszarvas vagy a Mák bisztró. Miután kikerültem Huszár Krisztián kezei alól, egy évet töltöttem Baszkföldön, ahol Michelin-csillagos konyhákban, a Martín Berasategui-nál és az Akelarre-ban sajátítottam el a baszk regionális konyha valamint a csúcsgasztronómia rejtelmeit. Ez az időszak mély benyomást tett rám, csodálattal figyeltem, ahogy a baszkok kizárólag helyi, szezonális alapanyagokból főztek és amilyen szeretettel és tisztelettel viseltettek a vidék iránt, ami ellátta őket.
Ekkor határoztam el, hogy amennyiben egyszer saját konyhát vezethetek, ugyanezen elvek szerint igyekszem majd összeállítani fogásaimat. Amikor főzők, elsősorban az alapanyagok fő vonásait veszem figyelembe és mindent megteszek, hogy kiemeljem ezeket. Szerintem a jó étel az élet ünneplése.”

Hazavitelre kerül mindenki számára szakajtóban egy fehérkenyér, melyet kelesztés után otthon kisütésre kerül. Illetve: Olivér áltak összeállított receptúrák, kovász. 

 

velünk tartasz?

Jelentkezz most ELŐLEG fizetés NÉLKÜL! 

Végső döntést csak akkor kell hozz, ha pontos időpontot küldünk a részedre. 
Ez mikor lesz? Bízunk benne mielőbb! 

Addig is vigyázz magadra és tarts velünk!