Kézműves Táblás Csokoládé Workshop

Következő alkalmak:

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS​

A hírlevelünkre való feliratkozáshoz kattints ide!

workshop redszeresség

Workshop havi rendszerességgel kerül megrendezésre októbertől áprilisig.

A workshop ára

12.500 Ft
Előleg a regisztrációhoz: 5000 Ft

sOK CSOKOLÁDÉ, MÉG TÖBB ÍZ!

Workshop menete/célja:

 

Megtanítani Nektek a kézműves csokoládé otthoni elkészítésének minden fortélyát. A csokoládékat igazi belga csokiból készítjük, melyet temperálunk, azaz egy márvány/gránit lapra öntjük a felolvasztott csokoládét és egy spaklikés segítségével folyamtosan mozgatjuk, keverjük, addig míg a csokoládé pontosan 30-32 C-fokos.

 

Ezek után táblákba formáljuk őket és megkezdjük a szórást:

  • szárított, azaz liofilizált gyümölcsökkel,
  • kandírozott gyümölcsökkel,
  • különféle magvakkal: dió, mogyoró, mandula…stb.
  • cukorkákkal: m&ms, smarties…stb.

Amíg táblás csokijaink fermednek, nekilátunk a 3 darab mini choco tartnak, amely leginkább pitefélének nevezhető, elkészítése egyszerű, elöszőr elkészítjük az alját, egy linzer tésztát, majd kitöltjük olvasztott belga csokival, így egy igazán gazdag pitét kapunk. 

A workshop végén 6x5dkg, azaz 30 dkg táblás csokoládéval és 3 darab mini choco tart-val térhetsz haza!

 

Csokoládé rövid története:

 

Kevesen vannak, akik nem szeretik a csokoládét, bár a körülötte forgó őrület nem ma kezdődött. Ugyanis már közel 2000 éve fedezték fel a kakaómagvakat az amerikai aztékok.  

Az első csokoládéhoz hasonlító csemege egy xocolatl nevezetű ital volt, melyet először Cortez kostólhatott meg 1519-ben Montezuma, azték uralkodó jóvoltából. Corteznek annyira megízlett, hogy vitt belőle haza Spanyolországba, ahol a keserűsége elfedésének érdekében cukornáddal ízesítették: majd 1875-ben Svájcban megjelent az első tejcsokoládé.