Francia Rusztikus vajas levesles tészták reggelihez vagy délutáni kávéhoz

Következő alkalmak:

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS​

A hírlevelünkre való feliratkozáshoz kattints ide!

workshop redszeresség

Kéthavonta 1 alkalommal.

A workshop ára

13.000 Ft
Előleg a regisztrációhoz: 5000 Ft

A leveles sütemény készítése nagy “mumus”. Rengeteg hajtogatás napokon át – ez van a fejekben. Egy olyan receptet tanulhatok meg résztvevőként nálunk, amely jóval rövidebb idő és kevesebb hajtogatás, DE a hagyományos francia leveles tésztás süteményeket kiválóan el tudjátok készíteni belőle! 

Célunk: minden a hajtogatáson és a vaj eloszlatásán múlik. Ennek a technikáját szeretné Kata / Juliette McAron (cukrász és a francia gasztronómia szerelmese) megmutatni és minden kérdéseteket megválaszolva megtanítani! 
 
FONTOS! A magyar leveles tészta egy kicsit más mint amit mi készítünk. A bal oldali fenti képen látható, vastagabb és rusztikusabb lesz, mint a hosszabb ideig készülő, más arányokkal és technológiával készült leveles tészták. A levelek jobban szétválnak és levegősebbek. 

Kaptok azonban egy nagy adag tésztát, személyenként olyan kb. 40dkg -ot melyből ezt a sok mindent külön-külön el fogjátok készíteni egyénileg Kata segítségével. 

Elkészítésre kerül: 

  1. Mille feuille – vajas tészta alapú krémes csoda .
  2. Palmier azaz pálmalevél.
  3. Pithiviers –  töltött mandulakrémes finomság, melyen keresztül megtanuljuk, hogyan viselkedik a leveles tészta “tortaként”.
“Biztosan hallották már a francia “viennoiserie” szót, ami tulajdonképpen a pékség szinonímája is lehetne, de pultjaiban a bagetten kívül olyan ínycsiklandozó reggeli édes falatok lapulnak, mint a croissant, a briós, a csokis viennoise, a cannelé vagy a pain au chocolat- hogy csak a legismertebbeket említsük. Ezekbe a “luxus” pékárukba több értékes alapanyag kerül, mint a hagyományosokba, hiszen a reggelinél kápráztatják el ízükkel a fogyasztóikat. Így a viennoiserie-k  kedvenc alap tésztája a vajas leveles tészta, amely az otthoni elkészítés egyik mostoha gyereke, hiszen elkészítése időigényes és pénztárcát sem kímélő mutatvány. Nem is gondolnánk azonban, hogy akár egy nap alatt is hajtogatható és a házi leveles tészta egy izgalmas kaland, hiszen  a sütésnél jobban hozza az igazi levelesedés folyamatát, mint bolti változata – így otthon is elérhetővé téve a dundi leveles csodák elkészítését. Mi most pár – kevésbé ismert- francia különlegességet fogunk elkészíteni, amelyek a viennoiserie-k kirakatában hívogatják reggelente a franciákat.”

 ( Kata / McAron alkotója írtja leendő workshop résztvevők számára)