Francia vajas levesles tészták reggelihez vagy délutáni kávéhoz

Következő alkalmak:

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS​

A hírlevelünkre való feliratkozáshoz kattints ide!

workshop redszeresség

Workshop havi rendszerességgel kerül megrendezésre októbertől áprilisig.

A workshop ára

13.000 Ft
Előleg a regisztrációhoz: 5000 Ft

“Biztosan hallották már a francia “viennoiserie” szót, ami tulajdonképpen a pékség szinonímája is lehetne, de pultjaiban a bagetten kívül olyan ínycsiklandozó reggeli édes falatok lapulnak, mint a croissant, a briós, a csokis viennoise, a cannelé vagy a pain au chocolat- hogy csak a legismertebbeket említsük. Ezekbe a “luxus” pékárukba több értékes alapanyag kerül, mint a hagyományosokba, hiszen a reggelinél kápráztatják el ízükkel a fogyasztóikat. Így a viennoiserie-k  kedvenc alap tésztája a vajas leveles tészta, amely az otthoni elkészítés egyik mostoha gyereke, hiszen elkészítése időigényes és pénztárcát sem kímélő mutatvány. Nem is gondolnánk azonban, hogy akár egy nap alatt is hajtogatható és a házi leveles tészta egy izgalmas kaland, hiszen  a sütésnél jobban hozza az igazi levelesedés folyamatát, mint bolti változata – így otthon is elérhetővé téve a dundi leveles csodák elkészítését. Mi most pár – kevésbé ismert- francia különlegességet fogunk elkészíteni, amelyek a viennoiserie-k kirakatában hívogatják reggelente a franciákat.”

 ( Kata / McAron alkotója írtja leendő workshop résztvevők számára)  

Milyen mennyiségű vajjal fogunk dolgozni? Személyenként közel 1 kg vajat fogtok feldolgozni. Ez nem semmi és ez IGAZI VAJ lesz. Ezeknek a tésztáknak a lelke a jó minőségű igazi vaj. Azzal mi készülünk! 

Kérdezhetitek, hogyan fogjuk ezt elkészíteni, hiszen sokat kell hajtogatni úgy három napig felhasználás elött, stb.. Kitaláltunk egy olyan worskhop tematikát, amely alapján mindent a résztvevő el tudnak sajátítani, a vajas  tészta  elkészítésének technikáját. Fogunk közösen sütni és kóstolni ( sokat 🙂 ). Egy adag tésztával fogtok hazatérni, amelynek a kisütése és a hajtogatásnak egy része otthonra marad a tanultak alapján. Jó móka lesz és egy kicsit rögzülni fog az előző napon hallott “tudomány”. 

Kaptok azonban egy nagy adag tésztát, személyenként olyan kb. 80dkg -ot melyből ezt a sok mindent külön-külön el fogjátok készíteni egyénileg Kata segítségével. 

Elkészítünk: 

  1. Arlettes (macskanyelv) – ami hosszúkás formában készül. Kávéhoz vagy éppen teához isteni. 
  2. Le chausson aux pommes – almapürével töltjük. Alakra mint egy fél patkó! Ízre..nyammm.
  3. Mille feuille – vajas tészta alapú krémes csoda .
  4. Palmier azaz pálmalevél.
  5. Quiche lorainne – ráadásként készítjük.