Festőműhely élmények az absztrakt világban

Következő alkalmak:

Várunk szeretettel!

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS​

A hírlevelünkre való feliratkozáshoz kattints ide!

workshop redszeresség

Workshop havi rendszerességgel kerül megrendezésre októbertől áprilisig.

A workshop vezetője, oktatója

Püspök Anita festőművész

A workshop ára

13.000 Ft 

Második alkalomtól:10.000 Ft
Előleg a regisztrációhoz: 5000 Ft

Első worskhop témája : a jégvirágok

Régóta szeretnék egy worskhopot, ahol képeket festhetnek a résztvevők. A “másolós” worskhopok igen népszerűek, de én magam idegenkedem tőle. Kerestem a népszerűségének az okát, amely szerintem abban rejlik, hogy egyre nagyobb igény van arra, hogy környezetünkben saját alkotások jelenjenek meg. Lehet ez fotó, vagy egy saját készítésű dekoráció. 

Akrillal való festés is biztosan volt benne a fejembe, hiszen a cél a Magnóliában mindig egy olyan program létrehozása, amely: szórakoztat, sikerélményt ad és nem kell hozzá előképzettség. Az absztrakt művészeti kifejezésmód, az ecset nélküli festés és festék maga segíti az alkotó munkáját, hogy egyedit és különlegeset tudjon létrehozni.  

Anitával még csak röviden találkoztam, de a találkozónk abszolút meggyőzött róla, hogy ha már van egy ilyen elképezelésem jó lenne együtt megpróbálni. Nagyon sok éve Anita képzőművész, folyamatosan képzi magát és tart worskhopokat. Róla egy nagyon érdekes interjút itt olvashatsz: https://bit.ly/2RucPlA .  

Gyakorlati részletek a worskhopról

A worskhop témája: minden ami tavasz. Színek, hangulat a tavasz jegyében.  

A worskhop elején Anita ráhangolja a csapatot a festésre. Lesznek elkészült munkák, sok-sok inspirációt segítő fotók. Anita elkezd veletek dolgozni : alapoz – vezeti a TI kezeteket is titkos szálacsákon 🙂 . Jönnek az egyes technikák: milyen felületek hogyan jönnek létre, milyen effektek dobják meg a munkádat, mi hogyan emelhető ki, ha valami nem tetszik, hogyan tüntethető el. Érdekes, nehéz megtalálni miből mennyi az optimális az absztrakt képeknél. De ezt is megtanulják a résztvevők közösen, hogyan nézzék a munkájukat és lássák meg benne van-e az, amit ők bele szerettek volna tenni. 

Érdekes műfaj ez nagyon – a kötetlensége miatt, a szabadsága miatt rengeteg teret ad a gondolatoknak. Annyira a festészetre koncentrált minden résztvevő, hogy a világot kint felejtettük.. 🙂 

Az alkotás egy  40x40cm -es festővászonra kerül elkészítésre. Ez egy optimális méret kezdők vagy laikusok számára is. Van tér, de nem több, mint ami még átlátható. 

Anita festék és anyagtárháza nagyon gazdag. Kicsit belelátunk abba, ő hogyan keveri-kutyulja ki azokat a színeket, melyeket használni szeretne. 

Anita munkáit láthatjátok: Facebook / Püspök Anita festmények galéria vagy Intagram/ apartistsgallery. Illetve  www.puspokgaleria.com.