Fashion - divatrajz - kapszula kollekció tervezés Workshop

Következő alkalmak:

Tudatos vásárlás alapja a tervezés és az alap ruhatár (kapszula-kollekció) optimális összeállítása.

Régen ( 1990-es évek előtt) nem volt probléma, hogy hol vásároljunk és mit vegyünk fel. A divat, a megjelenés sokunk számára fontos, több generációt érint, sőt talán mindenkit. A tudatos vásárlás a divat területén lenne talán a legfontosabb, hiszen a “reklám – zsivaj” itt a legnagyobb! Mit vegyünk meg, mennyi az elég, ami számunkra egy változatos és praktikus megjelenést biztosít a mindennapokban? Erre a válaszunk ez a workshop, melyet Szöllősy Anna iparművész vezet. Anna sokat tanult a témában, tanította és nyitott személyiségéből fakadóan nagyon sok olyan valós tudást szeretne átadni a résztvevőknek, ami utat mutat a jövőbeni vagy éppen már meglévő optimális ruhatár kialakításában. 

FONTOS!!! A képek a workshopon készültek!  

Célunk: iránymutatás valós elméleti és gyakorlati tudással a divat világában. Tudatosság a vásárlásban. Személyes stílusjegyek felismerése és saját ruhatárban/kollekcióban való megjelenítése. 

A workshop felépítés: 
1., alkalom elmélet: általánosan a tervezésről jól megszerkesztett divatgrafikák/divatrajzok alapján. Vázlatok és ruhatervek elemzése. Stílusjegyek megnyilvánulási formái.

1., alkalom gyakorta: rajzeszközök (grafit, akvarell ceruza és festék, ecoin, tus, zselés toll, filctoll ) megismerése, kipróbálása. Előre nyomtatott figurákkal gyakorlás. Önálló divatgrafikák készítése három féle technikával. ( Vonalas-grafikus, foltszerű megoldásokkal, kollázs technikával. ) 

FONTOS! Előre nyomtatott segédanyagok is állnak majd a résztvevők számára rendelkezésre. A workshopon való részvétel NEM kíván meg előképzettséget sőt különösebb rajztudást sem!

2.,alkalom elmélet I.: moodboard elkészítése egy mai aktuális téma alapján.
A moodboard -ot nevezhetjük stílustáblának, amelyen a tervező összeállítja az adott témára vonatkozó elképzelésit.( Nem csak a divatipar, hanem pl. a belsőépítészet is használja ezt a tervezési módon.) A moodboard összeállítása a résztvevők rendelkezésére bocsátott újságokból történik. Elsajátításra kerül az elkészítés alapja és az a gondolkodás mód, amivel valóban a tervező stílusa, a tárgyhoz kötődő hangulati elemek megmutathatóak. 

2.,alkalom elmélet II.: kapszula kollekció ( max. 6 darabból áll) megtervezése. Mi számunkra a kapszula kollekció jelentése? Tudatos szemlélet a vásárlásban, önismeret, pazarlás mentes életmód. 

2., alkalom gyakorlat: személyre szabottan egy kollekció megtervezése a megtanult eszközökkel. Választhatóan: sportos, mindennapi outfit, elegáns kollekció. 

Résztvevőnként amit a megszerzett tudáson kívül “magaddal viszel” : saját kollekciók megtervezve és egy sokkal tudatosabb szemlélet, amely segíti az optimális vásárlási döntéseket.