Fashion - divatrajz - kapszula kollekció tervezés Workshop

Következő alkalmak:

Tudatos vásárlás alapja a tervezés és az alap ruhatár (kapszula-kollekció) optimális összeállítása.

Régen ( 1990-es évek előtt) nem volt probléma, hogy hol vásároljunk és mit vegyünk fel. A divat, a megjelenés sokunk számára fontos, több generációt érint, sőt talán mindenkit. A tudatos vásárlás a divat területén lenne talán a legfontosabb, hiszen a “reklám – zsivaj” itt a legnagyobb! Mit vegyünk meg, mennyi az elég, ami számunkra egy változatos és praktikus megjelenést biztosít a mindennapokban? Erre a válaszunk ez a workshop, melyet Szöllősy Anna iparművész vezet. Anna sokat tanult a témában, tanította és nyitott személyiségéből fakadóan nagyon sok olyan valós tudást szeretne átadni a résztvevőknek, ami utat mutat a jövőbeni vagy éppen már meglévő optimális ruhatár kialakításában.  

Célunk: iránymutatás valós elméleti és gyakorlati tudással a divat világában. Tudatosság a vásárlásban. Személyes stílusjegyek felismerése és saját ruhatárban/kollekcióban való megjelenítése. 

A workshop felépítés: 
1., alkalom elmélet: általánosan a tervezésről jól megszerkesztett divatgrafikák/divatrajzok alapján. Vázlatok és ruhatervek elemzése. Stílusjegyek megnyilvánulási formái.

1., alkalom gyakorta: rajzeszközök (grafit, akvarell ceruza és festék, ecoin, tus, zselés toll, filctoll ) megismerése, kipróbálása. Előre nyomtatott figurákkal gyakorlás. Önálló divatgrafikák készítése három féle technikával. ( Vonalas-grafikus, foltszerű megoldásokkal, kollázs technikával. ) 

FONTOS! Előre nyomtatott segédanyagok is állnak majd a résztvevők számára rendelkezésre. A workshopon való részvétel NEM kíván meg előképzettséget sőt különösebb rajztudást sem!

2.,alkalom elmélet I.: moodboard elkészítése egy mai aktuális téma alapján.
A moodboard -ot nevezhetjük stílustáblának, amelyen a tervező összeállítja az adott témára vonatkozó elképzelésit.( Nem csak a divatipar, hanem pl. a belsőépítészet is használja ezt a tervezési módon.) A moodboard összeállítása a résztvevők rendelkezésére bocsátott újságokból történik. Elsajátításra kerül az elkészítés alapja és az a gondolkodás mód, amivel valóban a tervező stílusa, a tárgyhoz kötődő hangulati elemek megmutathatóak. 

2.,alkalom elmélet II.: kapszula kollekció ( max. 6 darabból áll) megtervezése. Mi számunkra a kapszula kollekció jelentése? Tudatos szemlélet a vásárlásban, önismeret, pazarlás mentes életmód. 

2., alkalom gyakorlat: személyre szabottan egy sportos és egy elegáns kollekció megtervezése a megtanult eszközökkel. 

Résztvevőnként amit a megszerzett tudáson kívül “magaddal viszel” : saját kollekciók megtervezve és egy sokkal tudatosabb szemlélet, amely segíti az optimális vásárlási döntéseket. 

velünk tartasz?

Jelentkezz most ELŐLEG fizetés NÉLKÜL! 

Végső döntést csak akkor kell hozz, ha pontos időpontot küldünk a részedre. 
Ez mikor lesz? Bízunk benne mielőbb! 

Addig is vigyázz magadra és tarts velünk!