Design SÁLSZÖVŐ műhely header image

Design SÁLSZÖVŐ műhely

Hírlevélfeliratkozás:
A hírlevelünkre való feliratkozáshoz
kattints ide!
Időpont:
Egyeztetés alatt.
Időtartam: 9 óra
Helyszín:
Szövő szalon
Budapest, 11. kerület SAS hegy - pontos címet a jelentkezés után adjuk meg
A workshop ára:
15.000 Ft
Előleg a regisztrációhoz: 5.000 Ft
A workshop vezetője, oktatója:
Lukács Judit
Információ, érdeklődés:
magnoliakmuhelye@gmail.com
Jávor Hajnalka
Jelentkezési és lemondási feltételek:
Szövés, lazulás és egy csodaszép sál, amit TE készítesz el. Ilyen egy varázslatos nap NEKED!

2018 március 09. - 1 hely 


A worskhop költségében a sál/stóla/asztali futó tiszta pamut alapanyaga benne van, melyet a helyszínen tudsz kiválasztani. 

08.30-17.30 óráig egész napos kiváló program barátnővel, anyukáddal,lányoddal, vagy a testvéreddel. Nagyon tartalmas közös program, érdemes AJÁNDÉKBA is adni!

Mit készíthetsz: sála, stólát,asztali futót.

Ha teljesen kezdő vagy te is elkészítheted sálad, stólád magadnak, vagy ajándékba! Megtapasztalhatod a finom, lágy fonalakat, mint: alpaka, selyem, merinói gyapjú vagy 100% csodálatos pamut.

A workshop menete: A workshop kezdetekor Judit segítségével fonalat választasz, majd megismertet a szövőszékkel, a tartozékokkal. Megtervezed vagy közösen tervezitek az elkészítendő sálat, stólát és már indulhat maga szövés! Judit egész nap veled lesz, a kezed alá dolgozik, segít, ha elakadsz!  Szóval a szövésről van szó egész nap! A szövőszék, amin tanulni lehet az alapszövést az un. vászonszövést tudja.

Fontos tudnivaló: a sálak rojtozását, - ahogyan az más szövőhelyeken is történik - Judit megmutatja és azt mindenki otthon fejezi be. Ez kb. 5 óra munka.

*Amennyiben más összetételű anyagból szeretnél szőni, egy sálra lebontva az ár:

merinói gyapjú + 4- 5 ezer

alpaka, selyem + 5 ezer

gyapjú selyem + 5 ezer forint.

Egyéb tudnivalók: kérlek laza öltözetet „játszó” ruhát, valamint meleg zoknit hozz magaddal. Cipő nélkül szövünk.

"A kézi szövés az ember egyik legrégebbi mestersége. A szövés közben te is átélheted, megismerheted azt az élményt, amely egészen különös és egyéni módon jelentkezik mindenkinél, aki sző.Mesélek neked a fonalakról, megpörgetjük a motollát, az orsózót és a szövés közben megtanuljuk például azt is, mi is az a lábító vagy szád nyílás." /Judit

"Minden misztifikálás nélkül van ennek egy rituális jellege is. Mikor a szövőszékhez ülsz és mozog, dolgozik kezed, lábad, mint egy táncban, kialakul egy ritmus és koncentráció. A szövőszékeknek van hangja, zenéje, ahogyan a lábítók mozognak, a nyüstök megzizzennek, a bordák leverődnek, és ez a folyamat hosszú órákon keresztül szinte leállás nélkül zajlik. A rituálé maga a mozdulatsor folytonos ismétlődése. A fantasztikus az, hogy mindenki, aki szövésre adja a fejét a saját ritmusát, zenéjét hozhatja létre, kialakul a saját egyéni ritmusa. Aki ezt megtapasztalja, az tudja, hogy ez egy fantasztikus érzés! Tiszta öröm. Ilyenkor feloldódik az élet zajából, a gondolataiból. Egy egészen sajátos folyamat indul el a szervezetünkben. Szerintem egyébként a legjobb stresszt oldó terápia."

Az árban a sál elkészítéséhez a pamut fonal költsége benne van.


További workshop ajánlataink