Szaloncukor készítő workshop

Következő alkalmak:

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS​

A hírlevelünkre való feliratkozáshoz kattints ide!

workshop redszeresség

Workshop havi rendszerességgel kerül megrendezésre októbertől áprilisig.

A workshop ára

11.800 Ft
Előleg a regisztrációhoz: 5000 Ft

Zselés, kókuszos vagy esetleg valami különlegesebb?

A workshop menete

  • szaloncukor ízek kikeverése: marcipán-narancs, karácsonyi krém, kókusz és marcipán-mogyoró
  • masszakinyújtása, majd felvágása
  • felvágott kis formák mártogatása IGAZI belga csokoládéban
  • végül pedig a csomagolás

A szaloncukrok után lehetőségetek nyílik bonbonok készítésére, ugyanis Kata hozz vágott bonbonokat, melyeket Ti díszítetek gyöngyökkel, porokkal, illetve cukrokkal.

A workshop végén fejenként 20-25 darab szaloncukorral és 10 darab kézműves bonbonnal térhettek haza.

A szaloncukor rövid története:

Tudtátok, hogy a szaloncukor őse a fondant cukor, mely a XIV. századi Franciaországból indult el hazánk felé, bár ennek útja a mai napig nem tisztázott. 

Az biztos, hogy hazánkban a XIX. század elejétől állítottak elő fondant cukorkákat. A neve pedig onnan ered, hogy a polgári és főuri házak fogadószóbáit szalonnak nevezték, és a lakások ezen helységeiben kis cukros tálakat helyeztek el a vendégek fogadására. Míg a karácsonyfát is itt állították fel, később pedig ezek a finom csemegék díszként kerültek fel.

Jókai “szalonczukedlinek” írja le, ugyanis a neve a német salonzuckerl szóból ered.