CSOKOLÁDÉ BONBON ÉS JEGES VAGY FORRÓ CSOKI KÉSZÍTÉS

Következő alkalmak:

van még hely!

JEGES CSOKI ÉS KÉZMŰVES BONBONOK. CSAK MERT SZERETJÜK!

A BONBON készítésről:

Érdekes dolog a csokoládé. Ismerjük gyerekkorunk óta és mégis mindig kiderül, hogy mennyi mindent nem tudunk “vele” kapcsolatban. Mert csodaszép kristályai vannak és bizony szép fényes lesz a bonbonunk, ha megfelelően temperáljuk az elején az alapanyagot. Egy nagyon finom belga csokival dolgozunk és a végeredmény olyan lesz, mintha a legmenőbb csokiszalonban vásároltuk volna meg!

A WORKSHOP MENETE: 

1., BonBon formák használata – a bonbonkészítés “csokis” fázisainak megismerése a gyakorlatban.
(pl. talpalás)
2., Csokoládé temperálás.
3., Különleges töltelékeink, hogy megtanuljunk bánni a különböző állagú alapanyagokkal, így az alábbi töltelékek készülnek:
Vörösboros 
Narancs-fahéj 
Gesztenye 
Kínai ötfűszer  
4., A bonbonok betöltése

KÖZBEN elkészül a forró vagy éppen jeges CSOKI igazi belga csokoládéból. Mivel közeleg a tavasz meglátjuk melyiket kívánja a csapat! 

5., Talpalás 
6., És huh.. Hogyan is jönnek ki ezek a kis csodák .. 

Cél: annak megismerése mikor kerüljön a töltelékbe az alkohol, hogy optimális legyen a bonbon.

SOK ÉRDEKESSÉG, MELYET MEGTANULHATSZ A WORKSHOP SORÁN:

1., Csoki temperálás. Ez szerintem egy csoda. A csokit addig “mozgatjuk”, ameddig a megfelelő hőmérsékletet a bonbon készítéshez el nem ér!
2., Egy kis csoki érdekesség.. Csokitörténet és sok egyéb Kata olvasatában..
3.,Bonbon HIBÁK! Ez egy nagyon fontos rész! Elemezésre kerülnek azok a praktikák, melyekkel a hibák kiküszöbölhetőek!
4., Alapanyag ismeret – hogyan tudjuk a kis bonbonunkat optimálisan elkészíteni, hogy valóban minden összetevő harmonizáljon!