Csokoládé BONBON és forró csoki készítés header image

Csokoládé BONBON és forró csoki készítés

Hírlevélfeliratkozás:
A hírlevelünkre való feliratkozáshoz
kattints ide!
Időpont:
2018-03-02 18:00
Időtartam: 3 óra
Helyszín:
Salt'n Pepper Főzőiskola
1133 Budapest, Váci út 112.
A workshop ára:
10.000 Ft Ft
A workshop vezetője, oktatója:
Háfra Kata, a Bolka BonBon tulajdonosa
Információ, érdeklődés:
magnoliakmuhelye@gmail.com
Jávor Hajnalka
Jelentkezési és lemondási feltételek:

2018 február 16. BETELT 

A BONBON készítésről:

Érdekes dolog a csokoládé. Ismerjük gyerekkorunk óta és mégis mindig kiderül, hogy mennyi mindent nem tudunk "vele" kapcsolatban. Mert csodaszép kristályai vannak és bizony szép fényes lesz a bonbonunk, ha megfelelően temperáljuk az elején az alapanyagot. Egy nagyon finom belga csokival dolgozunk és a végeredmény olyan lesz, mintha a legmenőbb csokiszalonban vásároltuk volna meg!

A Workshop menete: 

1., BonBon formák használata - a bonbonkészítés "csokis" fázisainak megismerése a gyakorlatban.
(pl. talpalás)
2., Csokoládé temperálás.
3., Különleges töltelékeink, hogy megtanuljunk bánni a különböző állagú alapanyagokkal, így az alábbi töltelékek készülnek:
Vörösboros 
Narancs-fahéj 
Gesztenye 
Kínai ötfűszer  
4., A bonbonok betöltése
5., Talpalás 
6., És huh.. Hogyan is jönnek ki ezek a kis csodák .. 

Cél: annak megismerése mikor kerüljön a töltelékbe az alkohol, hogy optimális legyen a bonbon.

Sok érdekesség, melyet megtanulhatsz a workshop során:

1., Csoki temperálás. Ez szerintem egy csoda. A csokit addig "mozgatjuk", ameddig a megfelelő hőmérsékletet a bonbon készítéshez el nem ér!
2., Egy kis csoki érdekesség.. Csokitörténet és sok egyéb Kata olvasatában..
3.,Bonbon HIBÁK! Ez egy nagyon fontos rész! Elemezésre kerülnek azok a praktikák, melyekkel a hibák kiküszöbölhetőek!
4., Alapanyag ismeret - hogyan tudjuk a kis bonbonunkat optimálisan elkészíteni, hogy valóban minden összetevő harmonizáljon!
 


További workshop ajánlataink