Kovászolt kenyér workshop  header image

Kovászolt kenyér workshop

Hírlevélfeliratkozás:
A hírlevelünkre való feliratkozáshoz
kattints ide!
Időpont:
2017-11-04 10:00
2017-11-04 15:00
2017-11-25 10:00
2017-11-25 15:00
Időtartam: 4 óra
Helyszín:
Salt'n Pepper Főzőiskola
1133 Budapest, Váci út 112.
A workshop ára:
11.500 Ft
Előleg a regisztrációhoz: 5.000 Ft
A workshop vezetője, oktatója:
Gabi, a Jenői Pékség tulajdonosa
Információ, érdeklődés:
+36 30 552 1971
Jávor Hajnalka
Jelentkezési és lemondási feltételek:

Finomságok, melyeket  a workshopon elkészitünk
Francia parasztkenyér
Fűszeres rozskenyér
Diós-asztaltszilvás teljes kiőrlésű rozskenyér
Teljes kiőrlésű magos kenyér
Minden kenyér élesztő nélkül, természeteses kovásszal, megfelelő érleléssel készül!

Mit viszel haza a worskhopról és az ár: 11.500 forint /fő 
2 vekni kenyér szakajtóban hazavitelre
100g kovász frissített kovászból 
5 recept  ( a fentieken kívül még a burgonyás kenyér ) 
A kovász elkészítésének és frissítésének leírás 

Az oldalon található fotók forrása: JENŐI PÉKSÉG Facebook oldala. 
 
Workshop célja: 
Kenyérsütés alapjainak elsajátitása, hogy minden résztvevő otthon is képes legyen elkésziteni egyszerűen és gyorsan az asztalra kerülő, kovászos kenyeret. Mivel hiszünk abban, hogy a házi készitésű kenyérnél nincs finomabb és laktatóbb dolog a világon:) A workshop  alapvetően gyakorlati részre épül, melyet úgy épitettünk fel, hogy a kovászos kenyér készités minden lépését kipróbálhassa a résztvevő. 

Workshop menete:
sütő előkészítése az előre elkészített,
kelesztett kenyér sütéséhez
cipó bemetszése
behelyezés a sütőbe
kenyér sütése
kovász frissítése (etetése)
kenyértészta összeállitása
kenyér dagasztása
veknik formázása és felületkezelése, szakajtóba helyezése
másnap otthon: kelesztést követően a kenyér sütése :)


További workshop ajánlataink