Alkotós szombat Szegedi Katalin illusztrátorral  header image

Alkotós szombat Szegedi Katalin illusztrátorral

Hírlevélfeliratkozás:
A hírlevelünkre való feliratkozáshoz
kattints ide!
Időpont:
2017-10-28 10:00
2017-10-29 10:00
Időtartam: 6 óra
Helyszín:
Szegedi Katalin Műterme és otthona
Göd - pontos címet a jelentkezőknek elküldjük
A workshop ára:
12.500-14.500 Ft
Előleg a regisztrációhoz: 5.000 Ft
A workshop vezetője, oktatója:
Szegedi Katalin illusztrátor
Információ, érdeklődés:
+36 30 552 1971
Jávor Hajnalka
Jelentkezési és lemondási feltételek:

Egy teljesen szabad és nyitott alkotói szombatra invitálunk Benneteket. Ceruzák, festékek, ecsetek,kacatok, érdekes felületek, textílek és fotók. Ezek várnak Szegedi Kata otthonában, amely egyben egy alkotó térré változik a résztvevők számára ezen a napon. Aki még nem járatos az alkotós szombatokon, Nektek szeretném elmesélem: igazi műhelymunka szokott kialakulni, evéssel, ivással és kis csacsogással tarkítva. 

A tematikáról: az a tapasztalat alakult ki, hogy ebben nem szeretnénk megkötni a résztvevők kezét. Akik eljöttök és együtt alkottok Katával ezen a napon, ismeritek Kata által illusztrált mesék egy részét, talán már van szíveteknek kedves "Szegedi"-s illusztrációtok is. Mielőtt belemerülsz az alkotásba, kikeresheted, ami számodra kedves mese és az illusztráció tervezésében, elkészítésében, anyaghasználatban, és kidolgozásban minden segítséget megkapsz, melyre igényed van, hiszen Kata nem csak együtt alkot a csapatal, hanem járja a résztvevőket és egyénenként segíti az alkotó folyamatokat. 

Már némi "menetrend" kialakult az idők folyamán ezeken a szombatokon. Megérkezik a csapat egy kis bemutatkozással, reggelivel kezdünk a konyhában. Mindenki elkezd nézegetni, hiszen teli vannak a falak, a polcok, a szekrények eredeti alkotásokkal, nyomatokkal és amit én nagyon szeretek kacatok mindenfelé. Könyvek is itt ott az asztalokon, pamlagon.. Elkezdődik a ráhangolódás az alkotásra. Én nagyon szeretek ilyenkor egy picit lecsüccsenni és csak úgy olvasgatni. Van egyfajta látásmód, ahogy Kata elkészítette egy-egy meséhez az illuszrációt, de akár Neked jöhet hozzá ötlet vagy a kész illusztráció csak inspirációt ad és Te egy új részét fogod meg a szövegnek egy vadonatúj ötlettel. Közben mindenki saját tempójában elkezd dolgozni. 

Ami minden Alkotós szombaton elő szokott kerülni kérdésként: azok a technikák, melyekkel Kata egy-egy képet megalkotott hogyan készíthetőek el? Ilyenkor összejön a csapat és Kata megmutatja azokat a trükköket, amelyekkel egy-egy részletet hatásosan ki lehet dolgozni. Eddigi worskhopok során 5-6 ilyen technika került bemutatásra - melyek minden alkalommal újra és újra előkerülnek. Egy nagyon érdekes és újfajta technikával sikerült megoldani több illusztrációt Katának, a most készülö két új kötetben. (Boldizsár Ildikó: Holle anyó és Gimesi Dóra: Macskaherceg kilencedik élete) A mostani worskhop résztvevői szinte elsőként megtekinthetik az új könyvek eredeti illusztrációs anyagát ( a könyv bemutatása előtt) és dolgozhatnak majd ezzel az újfajta technikával is, mert Kata mesél róla hogyan alakult ki az alkotói munka során és bemutatásra kerül Nektek! 

FONTOS! 
Ha már jártál nálunk egy éven belül 2 alkalommal, akkor a TE részvételi díjad: 12.500 forint. 

 
 

 

 


További workshop ajánlataink