Rólunk
Főoldal Rólunk

HirlevélSzeretnél idejében értesülni a Magnóliák Műhelyének workshopjairól? Újdonságok, meglepetések és hírek hetente egy alkalommal.

Köszönöm, ha feliratkozol hirlevelünkre itt:

.
 

Illusztrációs kurzus 6-14-éves gyerekeknek

PDFNyomtatásE-mail

Ha minden álmotok, hogy mesekönyv, képregény rajzolók legyetek, akkor ITT van a Ti helyetek is! 
Jelentkezés!  Érdeklődés: Hajni +36 30 5521971
Kurzusnap: SZOMBAT    10.00-11.30
Kurzus díja: 1900 Ft/alkalom - 7000 Ft/4 alkalom

Gyerekkorunk könyvei meghatározó nyomokat hagytak bennünk irodalmi- és képzőművészeti szempontból is. Nagyon fontosnak tartom, hogy olyan képi  világgal találkozzanak a Gyerekek könyveik olvasása közben, amelyeket egyedi, emblematikus alkotók illusztrációi egészítenek ki. De mindezen túl, egy könyv elolvasása közben, minden ember a saját képzelőereje által egy vizuális világot formál. A vers vagy próza a szavak által jellemeket állít elénk, leírja a környezetet és az izgalmas cselekmény által vezet a végkifejletig, remélhetőleg mesteri módon.
Mi pedig eközben egy kisfilmet forgatunk. Láthatjuk a szereplőket, a környezetet, sőt észlelünk zajokat, illatokat és más érzéseket is. Ez az olvasás gyönyörűsége.

Októberben elindult az illusztrációs kurzus egy lelkes kis csapattal.
A foglalkozáson újszerű képi látásmóddal találkoztak a gyerekek. Hazai és nemzetközi illusztrátorok anyagából néztünk meg egy-egy összeállítást. Nagyon tetszett nekik.

Így vágtunk bele az egyedi formakeresésébe, miközben újszerű képzőművészeti technikákkal is megismerkedtek.

A munka nagy folyamatában vagyunk. A megismert képzőművészeti technikákból választhatják ki a számukra legmegfelelőbbet.

Utána a gyerekekkel és a szülőkkel egyeztetve ki-ki eldöntheti, hogy milyen mesét szeretne illusztrálni. Két lehetőség van, saját meséhez rajzolunk, mivel nagyon jó és érdekes képi anyagot készítettek útközben  a gyerekek, vagy lehet egy konkrét mesét is illusztrálni.

Mi  továbbra is arra hívunk meg benneteket Gyerekek, hogy készítsünk közösen egy könyvet, amelyben a ti illusztrációitok lesznek. Egy sokszínű alkotói játékban vehettek részt.  


A könyv végleges összeállítását a Magnóliák Műhelye csapata végzi./Ennek az előállítási költségét a kurzus indulása előtt megadjuk./ A kurzus befejezése után az elkészült könyvekből kiállítást tervezünk megvalósítani. Az elkészült mesekönyvek természetesen a gyerekek saját tulajdonát képezik!


Várjuk jelentkezéseteket elektronikusan: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. .

Jelentkezés itt

Kérdés esetén hívjatok minket: +36 30 552 1971, +36 30 250 7940
 

Minden jog fentartva  - 2011 - Magnóliák műhelye                                                                                                                                                                info@magnoliak.hu Impresszum